Digidexo.com

Dietter av frukt, nøtter, frø og grønnsaker

Dietter av frukt, nøtter, frø og grønnsaker


I en verden hvor bearbeidet mat har blitt normen, er mange helsebevisste mennesker som ønsker å forbedre sine dietter. Rå mat er ikke bare deilig, men kommer med en rekke helsemessige fordeler. Diett rik på frukt, grønnsaker, frø og nøtter kan bidra til lavere kolesterol, hjelp i vekttap og gi den nødvendige energien for å ha en produktiv dag. Bytte til et næringsrikt kosthold kan være utfordrende, men til syvende og sist lønner seg til slutt.

Frukt

Gjøre frukt en viktig del av næringsrikt kosthold. Mens frukt inneholder lite i veien for protein, de er fullpakket med vitaminer, viktig å hjelpe immunsystemet funksjon og generell helse og velvære. Frukt er også rik på antioksidanter, som bidrar til å beskytte kroppen mot de skadelige effektene av frie radikaler. Mens alle frukt er bra for kroppen, sitrusfrukter, blåbær, og granatepler er spesielt gunstig.

Nøtter

Knaske på nøtter og høste sine mange fordeler. Mens mange mennesker ikke spiser nøtter jevnlig, de som fokuserer på å spise en næringsrik diett har en tendens til å sverge ved dem. Nøtter som mandler og hasselnøtter er rike på fiber, vitamin E og omega-3 fettsyrer, som er avgjørende for en sunn hjerne og hjertefunksjon. Nøtter er også fullpakket med protein, noe som gjør dem viktig for de som velger å kutte kjøttet ut av sine dietter.

Frø

Legg frø til kosthold. Frø som lin, gresskar og sesamfrø inneholder hjerte-sunt vitaminer og mineraler som sink, jern, omega-3 fettsyrer og vitamin E. Frø er billig, og spiser bare en liten mengde per dag vil gi massevis av disse viktige næringsstoffene.

Grønnsaker

Spis mye grønnsaker. Rå grønnsaker inneholder protein, vitaminer og mineraler, som alle bidrar til et sunnere deg. De som spiser en diett rik på grønnsaker har en tendens til å ha en enklere tid å miste og opprettholde vekten, og generelt føler seg mer energisk. Brokkoli, gulrøtter og grønne blader er perfekt tillegg til noen diett.