Digidexo.com

Forskjeller mellom Stekt & Raw Nut Butter

Forskjeller mellom Stekt & Raw Nut Butter


Peanut og mandel Butters er de mest populære og kjente mutter Butters, selv om de fleste nøtter kan gjøres om til en spread smør eller lim. Mandler er en av naturens mest næringsrike og deilige nøtter og skryte av den høyeste proteinnivå av alle nøtter. Kanskje enda mer populær, peanøtter er også en god kilde til vitamin E og fiber. Forskning tyder på at nøtter har beskyttende egenskaper mot hjerte-og karsykdommer i både rå og stekt former.

Næringsverdi

Debatten om den ernæringsmessige overlegenhet av rå mutter smør over stekt mutter smør pågår. Den pro-rå leiren hevder at varmen ødelegger noen av næringsstoffer i nøtter, mens de i støtte av den ernæringsmessige verdien av ristede nøtter uenige. For eksempel øker peanut-roasting prosessen mutteren sin antioksidant kapasitet med 22 prosent ifølge forsker Lauren O'Connor av California State University, Los Angeles.

Tilsetningsstoffer

En særegen fordel for rå mutter Butters er mangel på noen tilsetningsstoffer, for eksempel salt, sukker eller konserveringsmidler som hydrogenerte oljer for de som ønsker å redusere eller eliminere disse ingrediensene fra kostholdet. Hydrogenert soyabønner, bomullsfrø og raps oljer brukes som stabilisatorer for mange populære peanøttsmør merker funnet på dagligvarehandel butikkhyllene. En gunstig bivirkning av stabilisatorene er reetablering av vitamin E tapt under mutter-roasting prosessen.

Heart Health

Kliniske studier viser klare bevis for en sammenheng mellom inntak av både rå og ristede nøtter med en betydelig reduksjon i risiko for å utvikle hjertesykdom. Data fra en studie publisert i mai-2009 utgaven av American Journal of Clinical Nutrition viser en sammenheng mellom et kosthold erstattet med mutter oljer i stedet for mettet fett, og en heidundrende 45 prosent reduksjon i risiko. The Journal of American College of Nutrition publiserte en studie som undersøkte kolesterolsenkende potensialet i både stekt og rå mandler, med den konklusjon at det wan ingen signifikant forskjell i nøtter bevist kolesterolsenkende evner.

Personlig preferanse

Prøv og sammenligne rå og stekt mutter Butters å bestemme hvilke suiter din smak og tekstur preferanser. Den merkbare forskjeller mellom nykvernet rå peanøttsmør og stekt peanøttsmør er enkel å spre, tekstur og smak. Rå peanøtter og mandel butters uten tilsetningsstoffer er tykke, og tøft å spre på et stykke brød eller cracker. Mangelen på salt i rå butters kan ta tid å venne seg til. Noen stekt peanut Butters uten stabilisatorer er for tynn og rennende, noe som gir et veldig rotete peanut smør og gelé sandwich.