Digidexo.com

Tegn og symptomer på Alcohol & Drug Abuse

Tegn og symptomer på alkohol og narkotikamisbruk er svært like. Mange ganger tegn og symptomer på alkohol og narkotikamisbruk kan gå ubemerket hen. Ofte er de veldig tydelig, men likevel er forvekslet med depresjon eller andre sykdommer. Mens ulike narkotika og alkohol kan ha ulike effekter på et individ, hvis det er kjent hvilke tegn du skal se etter, de er ganske lett å få øye på.

Fysiske tegn

Narkotika og alkohol påvirke både sinn og kropp. Noen vanlige symptomer på narkotika-og alkoholmisbruk er manglende evne til å sove, langsom tale eller reaksjonstid, neseblod, alvorlige tannproblemer og overdreven hoste med slim.

Mentale og emosjonelle Signs

Narkotika-og alkoholmisbruk også påvirke en person i mentale og emosjonelle måter. Tegn og symptomer på dette er irritabilitet, uro, ro, depresjon, apati, hallusinasjoner, og atferd som er energisk og pratsom eller ikke svarer og paranoid.

Toleranse

Et annet tegn på alkohol eller stoffmisbruk er toleranse for stoffet. Hvis en person misbruker narkotika eller alkohol, vil han stadig trenger mer av dette stoffet for å nå den ønskede sinnstilstand.

Uttak

Uttak er også et tegn på narkotika-eller alkoholmisbruk. Hvis en person misbruker narkotika eller alkohol, kan hun vise tegn på abstinens som shakes, smerter, frysninger, hallusinasjoner, agitasjon og søvnproblemer eller overdreven sove.

Advarsler

Ifølge Help Guide.org, en person som misbruker alkohol eller narkotika da de ble konfrontert kan si at han kan stoppe når som helst han vil. Han kan si at han har fått edru før og kan gjøre det igjen hvis han velger å. Det er viktig å huske at nøkkelen til å komme seg fra narkotika-eller alkoholmisbruk oppholder seg edru.

Recovery og Rehabilitering

En person prøver å slutte å misbruke alkohol eller narkotika kan trenge profesjonell hjelp til å gjøre det. Noen trenger grupper som AA eller NA, noen trenger rehabilitering i institusjon, mens noen individer kan faktisk få edru på egenhånd.

Ifølge Help Guide.org, noen som har vært misbruker alkohol eller narkotika er maskering underliggende problemer og følelser. Når den enkelte blir edru, kan andre problemer overflaten. Noen av disse problemene kan være smertefulle minner. Hun trenger å lære nye måter å håndtere sin depresjon og problemer siden hun ikke lenger vil være i stand til å stole på alkohol eller narkotika for å gjøre det.