Digidexo.com

Om rushabiliteringssentre for Teens

Om rushabiliteringssentre for Teens


Mange rushabiliteringssentre har programmer som er spesielt utviklet for ungdom med rusproblemer. En fullstendig medisinsk historie bør gjøres på en tenåring før en rehabilitering anlegget er valgt. Sjansen for utvinning for en tenåring avhengige av narkotika kan være høy hvis de riktige trinnene er tatt etter rehabilitering.

Betydning

I området av narkotika rehabilitering, tenåringer presentere en viktig utfordring fordi, i motsetning til voksne, deres kropper og hjerner har ikke fullt utviklet. Tenåringer er også utsatt for annen utvendig trykk og forhold som krever spesiell oppmerksomhet. Finne riktig drug rehab center for en tenåring er ikke alltid lett, men det er et viktig steg mot å hjelpe en tenåring som sliter med avhengighet.

Typer

Noen sentre betjener tenåringer er tradisjonelle rehab fasiliteter, mens andre finner sted i ørkenen eller i leiren innstillinger. Nesten alle drug rehab programmer krever en veiledet avgiftning prosess som kalles "detox". Når forbi det punktet av detox, vil programmet fokusere på å endre ungdoms atferd og legge et grunnlag for sunnere vaner og livsstil valg. De fleste ungdoms rehab sentre bruke enten en 12-trinns program eller en skadereduksjonsprogram. Polikliniske behandlingsprogrammer er også tilgjengelig, men på grunn av den høye andelen av tilbakefall tilfeller er de ikke anbefalt.

Betraktninger

Det er flere faktorer å vurdere når du skal avgjøre hvilket medikament rehabiliteringssenter er best for en tenåring. Alle de stoffer som brukes og varigheten av avhengighet må være kjent. En psykologisk evaluering bør også gjøres for å avgjøre om tenåringen har andre enn narkotikaavhengighet problemer. Dette kan bestemme hva slags atferd modifikasjon program som ville fungere best for en bestemt tenåring.

Fordeler

Drug Rehab sentre kan gi umiddelbare trygge omgivelser for tenåringer som har satt seg selv i farlige situasjoner og skadet deres helse. Et senter vil ikke bare fokusere på det fysiske narkotikaavhengighet, men den psykiske avhengigheten også. En tenåring i en rehab anlegget vil bli utsatt for folk i lignende situasjoner. Dette hjelper tenåringer innser at de ikke er alene i sin kamp. Tenåringer i narkotika rehab sentre kan danne støttesystemer med sine jevnaldrende og utvikle positive mestring for deres dag-til-dag liv.

Forebygging / løsning

En tenåring narkoman utvinning slutter ikke etter at han forlot behandling. Den vanligvis kjent tidsperiode for et medikament rehabiliteringsprogram opphold er 28 dager, men folk blir ofte oppfordret til å bli lenger. Tilbakefall etter å ha forlatt et program er en mulighet. Fullføre et program vil få umiddelbare positive effekter, men det er et ansvar for tenåringene selv å gjennomføre det de har lært i sentrum over til deres hverdag. Dette vil bety å gjøre store endringer i ens hjem og skolehverdagen. Poliklinisk rådgivning og regelmessig deltakelse på møter er svært oppmuntret.

Advarsel

Det er en utbredt oppfatning at avhengige tenåringer vil ikke søke hjelp eller vil være motstandsdyktige mot behandling før de har bunnet ut. Ifølge en australsk studie av heroinavhengige og annen statistikk, er denne troen falsk. Faktisk har mange leger og direktører av rehabiliteringssentre for tenåringer funnet at jo tidligere en narkotikaavhengighet er behandlet, jo større er sjansene for utvinning.