Digidexo.com

Telefoniløsninger for hørselshemmede

Telefoniløsninger for hørselshemmede


Hørselshemning har mange nivåer, som gjør synstap. En eller begge ørene kan påvirkes. Tap kan være bredspektret, på tvers av alle frekvenser, eller den kan være fokusert i et smalt bånd. Telefoner har aldri vært en high-fidelity lyd medium, og uten visuelle ledetråder som leppe-lesing, kan den hørselshemmede person ofte finne telefonsamtale vanskelig. En rekke alternativer finnes for å gjøre telefonteknologi mer tilgjengelig for hard-of-hørsel brukeren.

Forsterkere

Linje forsterkere og telefoner med utvidet volumjustering alternativer er tilgjengelig for bruk med hørselstap. Apparater av denne art krever ikke høreapparater for å være effektive, og gir en enkel løsning for forbedret ytelse. Flere dyre enheter kan innlemme funksjoner for å forbedre klarhet, accenting tale definisjons frekvenser. Klarhet, Ultratec og ClearSounds er tre produsenter som gir forsterket og klarhet forbedret telefoner.

TTY og oscillatorer Services

TTY (fjernskriver) og VCO (stemmeoverføring) tjenester innlemme tekst inn i telefon medium for den som ringer hvis hørselen er kompromittert. Ved hjelp av releer via fjernskriver operatører, kan den hørselshemmede person skriver til stafetten operatør, som deretter kommuniserer verbalt med den andre parten og returnerer data gjennom tekst (teksttelefon). Eller hard-of-hørsel som ringer kan snakke og stafetten operatøren svarer til teksting (VCO). TTY er vanligvis brukt av døve personer og VCO av de med delvis tap og gode tale ferdigheter.

Telefon Coils

For brukere som er utstyrt med høreapparater, er den eldste dedikerte teknologi for bruk med telefoner telefon coil, eller T-coil. Et høreapparat er byttet til en spesiell modus der de elektromagnetiske egenskapene til telefonrør høyttaler induserer et signal i T-coil, heller enn gjennom mikrofoner, som kan mate tilbake når dekket av telefonens øreplugg. Den induserte signalet konverteres til lyd av høreapparatet, og brukeren kan bære på en samtale normalt. I USA, er mobiltelefoner som kreves for å innlemme T-coil teknologi.

Bluetooth og FM Systems

Ankomsten av Bluetooth-teknologi åpner opp nye muligheter, men som i 2010, ingen høreapparater direkte innlemme Bluetooth direkte. En blanding av Bluetooth, FM og T-coil teknologi eksisterer og gir høreapparatbruker med et veldig klart signal. En Bluetooth-aktiverte FM-senderen mottar signalet fra en mobiltelefon og sendinger til en mottaker som bæres rundt halsen på høreapparatet brukeren, konvertere signalet til en teleslynge i snoren for enheten for T-coil pickup. Som Bluetooth filtrerer støy på linjen, er den resulterende T-coil lyden mye klarere enn gjennom vanlig T-coil bruk.