Digidexo.com

Hvordan fortelle hvis du er virkelig deprimert

Hvordan fortelle hvis du er virkelig deprimert


Alle føler seg trist fra tid til annen. Dette tristhet kan være tilfeldig, eller knyttes til en tragisk hendelse som breakup av et forhold, kronisk sykdom, terminal sykdom eller død av en kjær. Mens denne tristheten kan være overveldende og tidkrevende, er det viktig å gjøre skillet mellom følelsen blå og være deprimert. Noen mennesker kan også leve med depresjon og ikke vet nok om det å gjenkjenne tegn og symptomer.

Bruksanvisning

•  Lytt til din indre dialog. Er det stadig negative? Er du setter deg ned og følelsen håpløs om livet generelt? Du føler deg unødvendig skyldig gjør eller har du skylde deg selv for ting du ikke har kontroll over? Dette kan være en av dine første advarsel tegn på depresjon.

Evaluer din energi nivå. Hvis du er å finne det er umulig å våkne opp om morgenen eller fullføre oppgaver du normalt fullført med letthet, kan du bli lider av depresjon. I tillegg kan søvnløshet også være et tegn på depresjon.

Overvåk appetitten. Å spise for mye eller mett hele tiden er begge symptomer på depresjon.

Tenk på dine favorittaktiviteter. Hvis du finner deg selv å miste interesse for ting du en gang elsket, kan dette være en advarsel tegn på depresjon.

Vær oppmerksom på smerter og plager i kroppen din. Hodepine og smerter uspesifiserte i kroppen kan ofte være forårsaket av depresjon.

Søk øyeblikkelig hjelp hvis du begynner å ha tanker om selvskading, for eksempel kutte eller brenne deg eller drepe deg selv. Hvis du føler at du kan gjøre noe drastisk, gå til din nærmeste Emergency Room. Du kan også ringe National Suicide Prevention Hotline på 1-800-273-8255.