Digidexo.com

Hvordan Stopp Pain Fra iskemisk kolitt

Iskemisk kolitt er en lidelse preget av plutselige betennelse i tykktarmen, vanligvis forårsaket av hindret blodtilførsel til organ på grunn av blodpropp, ifølge Mayo Clinic. Symptomer omfatter smerter, feber, blod striper i avføring og diaré. Iskemisk kolitt er ikke kronisk (som vanlig kolitt kan være) og ofte forsvinner i løpet av få dager. Noen av behandlingene av iskemisk kolitt omfatter antibiotika og anti-inflammatoriske legemidler under flare-ups. Det er tøft å kontrollere smerten av iskemisk kolitt, men det finnes måter å behandle den smerte uten kirurgi.

Bruksanvisning

Konsumere anti-diaré medisiner (bare med en resept fra lege). Anvendelse av anti-diaré medikamenter reduserer hyppigheten av angrep av diaré i tilstanden av kolitt.

Konsumere avføringsmidler for å forårsake en avføring og redusere presset på den betente regionen i tykktarmen. Unngå melkeprodukter kan lindre noe av smerten, også, som mange pasienter med iskemisk kolitt pleier å være laktoseintolerante.

Ta foreskrevet blodtrykket medisinering. Legen din kan også foreskrive en aspirin om dagen for å hjelpe blodtilførselen til tykktarmen området.

Drikk rikelig med væske, som dehydrering er en annen risikofaktor for iskemisk kolitt. Få rikelig med mosjon og konsumere fiberrik mat for å holde kolon fungerer som den skal.

Opt for en intrikat, men lindrende kirurgisk prosedyre (colectomy) bare som en siste utvei. Den kolektomi fjerner den del av tykktarmen som er betent. Prosedyren kan lindre smerten.

Tips og advarsler

  • Langsiktig forvaltning av antikoagulantia som warfarin kan forhindre dannelse av blodpropp og forebygge tilbakevendende anfall av iskemisk kolitt.