Digidexo.com

Kan du få Helvetesild i mer enn ett sted?

Kan du få Helvetesild i mer enn ett sted?


Helvetesild, også kjent som herpes zoster, er forårsaket av en flareup av varicella-zoster virus (VZV), som også forårsaker vannkopper. Selv om det er mulig å utvikle helvetesild symptomer på mer enn én del av kroppen, er det ikke sannsynlig.

Identifikasjon

Etter vannkopper, går VZV latent i noen nerveceller i kroppen; når det reaktiverer i en nerve, forårsaker det symptomer, inkludert smerte og utslett, langs stien av at nerve, ifølge Mayo Clinic.

Funksjoner

Fordi helvetesild symptomer langs banen av en nerve, de er vanligvis begrenset til den ene siden av kroppen, melder National Library of Medicine MedlinePlus hjemmeside.

Beliggenhet

Nettstedene som oftest rammet av helvetesild utbrudd inkluderer, sier MedlinePlus, stammen av kroppen eller hodet, inkludert ansiktet.

Effekter

Spres helvetesild, som er på mer enn ett sted, kan forekomme hos personer som har redusert immunforsvar (med svekket immunforsvar), ifølge MedlinePlus.

Betraktninger

Hvis smerter og utslett forekommer i mer enn ett sted på kroppen, er det generelt en indikasjon på at helvetesild er ikke årsaken, og videre testing kan være nødvendig.