Digidexo.com

Hva Medicine bør jeg ta for diabetes?

Den energien du forbrenner i muskler og celler kommer fra glukose. Når kroppen ikke regulerer mengden glukose i blodet, det heter diabetes. Diabetes skjer når kroppen produserer en utilstrekkelig eller ineffektiv forsyning av insulin. Insulin bryter ned maten slik at våre celler kan bruke som energi. Den type diabetes du har (type 1 eller type 2) vil avgjøre hvilke typer medisiner er nødvendige for helsen din, men noen medisiner gjelder for begge typer.

Type 1 Diabetes

Når du har type 1-diabetes, ikke kroppen din produserer ikke insulin. Derfor er det primære medikament som brukes i behandling av denne typen diabetes er insulin.

Insulin

Insulin er kritisk for å mate kroppen. Personer med type 1, og noen ganger med type 2, diabetes må ta insulin for å senke blodsukkeret. Fordi enzymer i magen interferere med effektiviteten av oralt insulin, insulin er vanligvis injisert i diabetiker. Insulin kan også bli brakt inn i kroppen gjennom en hånd-sized enhet som kalles en insulinpumpe. Pumpen tilfører kroppen insulin gjennom et kateter.

Pramlintid

Pramlintid er et relativt nytt medikament som blir også injisert inn i kroppen. Det er en syntetisk form av amylin, et enzym som fungerer sammen med insulin for å opprettholde sunne blod-glukosenivå. Ideelt sett ville det være særlig fordelaktig hvis pramlintid kunne bli injisert som en blanding med insulin. Dessverre har de kjemiske forbindelser av de to diabetes-bekjempelse medisiner ikke mikse og må injiseres separat. Pramlintid kan brukes av type 1 og type 2 diabetikere som ikke nådde sine mål med insulin alene.

Type 2 Diabetes

Type 2 er forskjellig fra type 1 diabetes i at kroppen ikke produserer insulin, bare ikke nok av det. Noen, men ikke alle, må insulininjeksjoner. Det finnes andre medisiner som en type 2 diabetiker kan ta for å produsere insulin og regulere blodsukkeret.

Type 2 Medisiner

Ifølge American Diabetes Association, er det en rekke medikamenter som type 2 diabetikere kan bruke til å hjelpe til med produksjonen av insulin, for mer effektiv insulinproduksjon og å senke sine blodglukosenivået. Sulfonylurea og meglitinider er ansvarlig for høyere insulinproduksjon. DPP-4-hemmere og alpha-glukosidasehemmere bidra til å senke blodsukkernivået. Tiazolidindioner tillate insulin i kroppen til å være mer effektive.