Digidexo.com

Hva er en Ambu Bag?

En Ambu bag er et medisinsk apparat som brukes til å gi assistert ventilasjon til folk som enten ikke puster eller har problemer med å puste. Posen må komprimeres for å tvinge et volum av luft inn i lungene. Ambu er et registrert varemerke navn for en stor produsent av enheten. Det tekniske navnet for enheten er en bag ventil maske resuscitator eller BMV resuscitator.

Funksjon

En Ambu posen brukes ved medisinske person, for eksempel en sykepleier eller respirasjonsterapeut. Bruke en Ambu bag tar plassen til å tvinge luft inn i lungene ved hjelp av munn-til-munn-metoden. Vesker kommer i forskjellige størrelser for spedbarn, barn og voksne. De forskjellige størrelser som er nødvendig for å levere en passende tidevolum av luft til pasienten, basert på sin størrelse.

Funksjoner

En Ambu posen består av en pose, adapter og en-veis ventil. Posen er den viktigste delen av enheten. Den kan festes direkte til et endotrakealt rør eller en maske ved hjelp av adapteren. Posen har også en enveisventil som tillater oksygen å strømme til pasienten og forhindrer pasienten fra å puste i sin utåndet luft. Enkelte poser kan ha et reservoar, hvilket øker mengden av oksygen til pasienten mottar.

Prosedyre

Feste røret forbundet med posen i en oksygenkilde, slik som en oksygenflaske. Snu liter strømmen til 10 til 15 liter per minutt. Plasser pasienten forsiden opp, med haken på skrå litt oppover for å åpne luftveiene. Hvis pasienten har en pusterøret, feste Ambu posen direkte til enden av røret. Hvis det ikke er pust tube, feste masken til Ambu posen og plasser masken over pasientens nese og munn fast. Klem posen. Dette tvinger luft inn i lungene. Klem posen med en hastighet på opp til 20 pust i minuttet.

Indikasjoner

En Ambu bag er nødvendig når en person går inn respirasjonssvikt, som betyr at han slutter å puste. Dette kan skje for en rekke årsaker, for eksempel en overdose, en alvorlig astmaanfall, en hodeskade eller i nærheten av drukning. Hvis en pasient er å initiere en pust på egen hånd, men puster er anstrengt eller grunt, kan en Ambu pose brukes til å lage pusten mer effektiv.

Risiko

Klemme på posen for fort kan føre til hyperventilering. Ifølge Association of Respiratory Care, kan hyperventilering føre til en tilstand som kalles respiratorisk alkalose. Klemme på posen i riktig hastighet kan redusere denne komplikasjonen. Selv om en del av luften kommer inn i lungene, kan en del går inn i magen. Dette kan føre til oppblåst mage og kan forstyrre med å puste. Innsetting av en nasal magesonde, som kan slippe innestengt luft i magen, kan redusere denne risiko.