Digidexo.com

Hudbehandling etter strålebehandling

Strålebehandling er en vanlig kreftbehandling. Hud komplikasjoner er en uønsket, men likevel ofte uunngåelig bivirkning av strålebehandling. Hovedårsaken til dette er at stråling, på grunn av kraften i radiobølgene, ødelegger ikke bare ondartede celler, men tilstøtende sunn seg, også. Denne ødeleggelse av helse celler er uunngåelig, fordi de fleste radiotherapy behandlinger er generalisert, ikke fullt lokalisert bare til å ødelegge kreftcellene. Stråling kan føre til problemer for huden mens du taster inn og ut av kroppen.

Skin Komplikasjoner

Post-stråling hud komplikasjoner er delt inn i tre kategorier, ifølge American Cancer Society: umiddelbare, akutte og forsinkede reaksjoner. Disse reaksjonene kan vises dager, to til seks måneder, eller 15 år, henholdsvis, etter strålebehandling. Forsinkede reaksjoner oppstår vanligvis hos pasienter der kjemoterapi kombinert med strålebehandling.

I de fleste tilfeller, hudproblemer forårsaket av stråling inkluderer tørrhet, flassing, kløe (pruritus), blemmer, herding, mykgjørende, eller hevelse i huden.

Hudbehandling

Hud trenger å bli behandlet gjennom to anordningen etter strålebehandling. Det ene er å behandle det berørte området lokalt ved hjelp av reseptbelagte medisiner, og den andre er å ta vare på huden i henhold til legens veiledning for riktig hygiene og hudpleie. Leger kan foreskrive en antibiotika lotion eller salve for å hindre at huden blir tørr, peeling, kløe, eller som viser andre bivirkninger. Pasienter bør bare bruke en svært mild såpe fri for kjemikalier. Lotions, kremer, reseptbelagte medisiner, og noen andre produkter må brukes svært forsiktig på huden. Ved hjelp av våte pakker på nettstedet kan også bidra til å begrense hudproblemer eller lindre smerter forbundet med hudirritasjon forårsaket av strålebehandling.

Post-Radiation Care

Det er viktig ikke å utsette det bestrålte av huden til solen i minst ett år etter at strålebehandlingen er ferdig. Hvis eksponering ikke kan unngås, må du bruke en solkrem lotion eller krem ​​med solfaktor rating på minst 15 hver gang du går ut i solen. The American Cancer Society anbefaler også at pasienter ha på deg løstsittende klær. Unngå også veldig varmt eller kaldt vann; bruke lunkent vann i stedet. Unngå å skrubbe den berørte huden helt. Unngå soling, samt produkter som deodoranter, hår fjernere og barbering geleer. Til slutt, unngå alkohol og koffeinholdige drikker, som kan tørke ut huden. Drikk store mengder vann for å hjelpe næring til huden.