Digidexo.com

Non-invasiv behandling av livmor fibroid tumorer

Livmor fibroids er noncancerous vekster som dannes i musklene i livmoren. Noen kvinner opplever ingen symptomer, mens andre har kraftige blødninger med menstruasjon og smerter hele måneden. De fleste behandlingene krever kirurgi, men magnetisk resonans-guidet fokusert ultralyd (MRgFUS) er ikke-invasiv.

Prosedyre

MRgFUS innebærer bruk av en MRI for å oppnå bilder av livmoren og fibroidene før og etter en rekke sonications, eller pulser av ultralydbølgene som varmer fibroidene å fremkalle nekrose (vevsdød). Pasienten får narkose, men våken.

Fordeler

For mange pasienter MRgFUS er å foretrekke fremfor hysterektomi, tradisjonell behandling for fibroids. MRgFUS resulterer i færre dager på sykehuset, færre besøk hos legen, mye mindre ubehag og raskere restitusjon.

Time Frame

Hver MRgFUS Prosedyren varer 3 til 4 timer. Store fibroids vil trolig kreve flere økter.

Expert Insight

En felles studie utført av leger ved avdelingene for obstetrikk og gynekologi ved Brigham kvinner Hospital og Harvard Medical School viste at 76 prosent av de 55 deltakerne hadde en positiv respons på MRgFUS.

Andre alternativer

Den andre ikke-invasiv alternativ er bruk av reseptbelagte legemidler utviklet for å avbryte hormoner som bidrar til vekst av hormoner. Disse medikamentene inkluderer gonadotropin-frigjørende hormon agonister, androgener og spiral.