Digidexo.com

Hvordan Test for Lyme sykdom

Hvordan Test for Lyme sykdom


Lyme sykdom er en flåttbåren sykdom som krever umiddelbar intervensjon for å forebygge komplikasjoner som leddsmerter, nevropati og hjerterytme uregelmessigheter. Hvis du har et flåttbitt, bør du se etter symptomer eller kontakte legen din for å gjøre en test for Lyme sykdom. Avhengig av din medisinske tilstand, kan legen velge å starte antibiotikaprofylakse for sykdommen mens de venter på resultatene av bittet. Les videre for å lære hvordan du kan teste for Lyme sykdom.

Hvordan Test for Lyme sykdom

En forventer å ha en blodprøve for å fastslå tilstedeværelse av antistoffer mot Lyme sykdom. Det tar fra to til seks uker etter eksponering mot Lyme-sykdom for antistoffene å utvikle og fremkommer i blodet.

•  Innse det første blodprøve vil være enten en ELISA (Enzyme Linked Immuno Sorbent Assay) eller IFA (Immunfluorescens). Begge disse tester er ekstremt følsomme for antistoffene som er tilstede i Lyme-sykdom.

Forvent å ha en oppfølging blodprøve kjent som en Western immunoblot test dersom ELISA eller IFA viser positive resultater. Det er mulig å få et falskt positivt resultat fra ELISA og IFA. Bekreftelse er gjort når resultatene av den vestlige immunoblot testen er også positive.

Planlegg å ha en gjentakelse blodprøve om tre måneder etter den første negative ELISA, hvis den første blodprøvetaking var innen de første 2-6 uker etter bittet. Noen ganger vil den første blodprøve vises negativt fordi antistoffene ennå ikke har utviklet.

Klargjør for tilbaketrekking av væske fra en infisert felles for PCR (Polymerase Chain Reaction) testing. Dette brukes til å bekrefte diagnosen kronisk Lyme artritt. Den registrerer bakteriell DNA identifisere tilstedeværelsen av Lyme-sykdom.

Se etter tegn på Lyme sykdom hvis barnet ditt har et flåttbitt. I utgangspunktet er et utslett anerkjent som en sirkulær blinken utslett en tydelig tegn på Lyme sykdom. Behovet for blodprøver vil bli bestemt av barnets barnelege etter en fullstendig fysisk undersøkelse.

realisere hvis symptomer som alvorlig hodepine vises etter et flåttbitt, kan det være nødvendig å teste spinalvæske for tilstedeværelse av Lyme antistoffer.

Hint

  • Hvis du tar antibiotika eller annen grunn, la legen få vite. Tilstedeværelsen av antibiotika i systemet kan forstyrre blodtestresultater for Lyme sykdom.
  • Antistoffer kan forbli i kroppen i mange år etter at sykdommen er herdet og gi en falsk-positiv respons til blodprøver. Sørg for å informere legen din dersom du tidligere har vært smittet og behandlet for Lyme sykdom.