Digidexo.com

Hvordan sjekke nyre funksjoner

Nyrene er kroppens organer som er avgjørende for filtrering og fjerning av avfall og overflødig væske fra blodet. Hvis du tar medisiner eller er du en av de mange som kosthold er for det meste består av salt og bearbeidet mat, det ville tjene din beste interesse å kjøre en sjekk på nyre funksjoner jevnlig for å sikre at dine organer er fortsatt i fungerer. Det finnes flere forskjellige tester som du kan gjennomgå for å kontrollere nyrefunksjoner. Følg med på disse instruksjonene slik at du kan komme i gang.

Hvordan sjekke nyre funksjoner

Hvordan sjekke nyre funksjoner

•  Få din medisinske historie klar før nyrene sjekkprosedyre. Før du gjennomgår tester for nyrefunksjonen, er det viktig for legen din å vurdere din medisinske historie. Hvis du ser et annet helsepersonell for testen, gi ham din journal, slik at han kan ta oppmerksom på hvilken type medisiner eller hva slags diett du har for øyeblikket.

•  Forbered deg på testen, avhengig av type nyrefunksjonen sjekk du har bedt om. Ulike typer tester krever ulike forberedelser. For eksempel, for en blod urea nitrogen test, må du informere helsepersonell hvis du er under medisiner som kan påvirke nøyaktigheten av testene. Legemidler som kan gjøre slikt inkluderer kloramfenikol og streptomycin. Det finnes tilfeller hvor i du må stoppe medisiner i minst 24 timer før testene.

Gi blod eller urinprøver etter behov. Det finnes tester som BUN og serumkreatinin tester som vil kreve blodprøven. Den som yter helsehjelp vil trekke ut blodet på testdagen, så du trenger ikke bekymre deg om å gjøre det selv. En annen form for kreatinin test vil imidlertid kreve en urinprøve. Du vil bli utstyrt med en spesiell beholder for urinen din som du må ta prøven første om morgenen før du kommer til klinikken.

Vent til testresultatene og nevne noen mulige symptomer på nyre funksjonsfeil som du opplever til helsepersonell. Det er tegn på at du må være på utkikk etter som kan tyde på at nyrene ikke fungerer som de skal. Eksempler på dette er hyppig vannlating, tap av matlyst, manglende evne til å konsentrere seg og hyppige muskelkramper.

Tolke testresultatene som hensiktsmessig. Du trenger kanskje hjelp av din lege for dette, men det ville ikke skade å kjenne de normale verdier som du er forventet å få for hver test. For eksempel, for BUN tester, de normale verdier er 7-20 mg / dl.

Hint

  • For å sikre riktig nyre funksjon, er det viktig å vedta en sunnere livsstil og endre kostholdet til å inkludere mer væske og mindre salt mat. Hvis du er under medisinering, sørg for å gjennomgå nyre funksjonstester en gang hvert halvår for å sikre at de legemidlene som du tar er ikke påvirker dine indre organer.
  • Nyresvikt kan føre til en manglende evne til å avhende avfall fra blodet. Sørg for å følge legens råd om hvordan du kan forhindre nyre funksjonsfeil i ditt tilfelle tester produsere mindre enn gode resultater.