Digidexo.com

Pannikulitt på Face

Pannikulitt på Face


Pannikulitt er en smertefull reaksjon på bukspyttkjertelen problemer, for eksempel bukspyttkjertelsvikt eller malignitet, og kan presentere seg selv i flere former, slår rot i ulike deler av menneskekroppen. Form av pannikulitt som kan bli funnet på ansiktet og overkroppen er funnet hos pasienter med systemisk lupus og derfor kalles lupus Profundus eller lupus pannikulitt.

Presentasjon og Symptomer

Lupus pannikulitt er identifisert av lesjoner eller knuter som danner på ansikt, bryst, overarmer, og i sene stadier atrofi av subkutant vev kan oppstå. Sammen med lesjoner kommer muligheten for magesår forming, selv om det er mer typisk at de ytre lag av huden forblir lytefritt. Ømhet og smerte er assosiert med knuter som vises med denne tilstanden. Systemiske symptomer som tretthet og vekttap kan være forbundet med alle former for pannikulitt.

Årsaker

Bukspyttkjertelen problemer føre til heving av amylase og lipase nivåer, noe som fører til betennelse i fettvev.

Forskningsresultater

Det er en hypotese av forsker SS Dhawan og kollegaer at syke amylases og lipase reise fra pasientens syke bukspyttkjertelen i hele kroppen, forårsaker smertefulle konsekvenser. Denne hypotesen ble testet ved å injisere en enkelt fargestoff i celler adipocytter og deretter spore de fargede cellene fra der de skjedde i den syke bukspyttkjertelen til regioner hvor knuter dukket opp.

Testing

Blodprøver for amylase og lipase nivåer og CT-skanning i bukspyttkjertelen er brukt sammen med en fysisk eksamen av symptomer for å avgjøre diagnosen lupus pannikulitt. En pasients sykehistorie også hjelpemidler leger i diagnostisering lupus Profundus fordi pasienten vil ha hatt en historie med hud atrofi og skremmer fra lesjoner; pasienter vil også ha en historie med sin basal-celle laget av huden blir degenerert og betennelse i perivaskulær og periappendageal lymfatisk systemer ..

Behandling

Legemidler som brukes til å behandle malaria er effektive i behandling av symptomer på lupus pannikulitt men symptomene er kjent for å gjenta seg.

Specialist Needed

En hudlege kan sees for diagnose av lupus pannikulitt samt en endokrinolog.