Digidexo.com

Hyppig vannlating hos barn

Hyppig vannlating er et problem som kan være vanskelig å diagnostisere hos barn og kan ha mange forskjellige årsaker. Noen av årsakene er normal eller atferdsmessige og vil gå bort på egenhånd. Imidlertid kan hyppig vannlating også være en tidlig indikasjon på en alvorlig sykdom. Hvis du mistenker at barnet ditt er urinering for mye eller for ofte, kan du se en lege for å finne årsaken til problemet.

Identifikasjon

Hvor ofte gjør vannlating må være før det er diagnostisert som en betingelse? Det er vanskelig å bedømme bare fra å observere om et barn er å eliminere for ofte. Før å ha et barn vurdert av en lege, bør du begrense sitt inntak av væske i 24 timer for å se om det har en innvirkning på hans vannlating. Samle barnets urin i løpet av en 24-timers periode, og måle hvor mye det er. De fleste små barn skal produsere ca 1-1,5 gram av urin per kilo kroppsvekt per dag.

Sykdom

Det er flere sykdommer som kan forårsake hyppig vannlating. En av de vanligste er en urinveisinfeksjon. Hvis problemet er en UTI, vil barnet ha også ha haster, en brennende følelse ved vannlating og noen ganger feber. En annen årsak kan være diabetes. Andre symptomer på diabetes inkluderer tørste, økt appetitt og sengevæting. En lege kan teste for diabetes ved å teste blodsukkeret i barnets urin. Andre mulige sykdommer inkluderer diabetes insipidus, eller mangel på en pituary kjertel hormon, og nyresykdom.

Behavior

Hyppig vannlating kan være en enkel atferdsmønster som skjer ved valg og forsvinner naturlig. Noen småbarn, spesielt gutter, utvikle en fascinasjon med vannlating kort tid etter pottetrening, og for et par måneder de ønsker å urinere ved enhver anledning. Unge skolebarn vil noen ganger prøve å drikke nok vann umiddelbart etter å gå på toalettet for å sikre at de blir nødt til å gå igjen snart, slik at de kan ha en unnskyldning til å komme seg ut av klassen i noen minutter. Og, selvfølgelig, vil et barn som er i stadig drikker juice eller melk trenger å urinere ofte.

Mat / drikke

I tillegg til høy væskeinntak som tilsvarer mer hyppig vannlating, er det noen matvarer som er mer sannsynlig å forårsake vannlating. Mange sure matvarer er naturlige diuretika som kan forårsake hyppig vannlating hos barn for et par timer etter at maten har blitt spist. Hyppig vannlating kan også være et tegn på en reaksjon på en bestemt mat, som indikerer en allergi eller intoleranse.

Forebygging / løsning

Behandling av hyppig vannlating avhenger av årsaken til problemet. Diabetiske barn trenger å følge en sukkerfri diett og ta insulin. Urinveisinfeksjoner er vanligvis behandles med antibiotika. Hvis årsaken er atferdsmessige, kan du behandle det ved å begrense væskeinntaket, ved å oppmuntre barnet til å fullt tømme blæren mens urinering, og ved å vente på atferden til å gå bort av seg selv.