Digidexo.com

Hvordan å behandle symptomer på akutt nyresvikt

Akutt nyresvikt er en plutselig svikt i nyrene å fungere. Nyrene er viktige for mange kroppsfunksjoner, hvorav den ene er å filtrere avfallsstoffer fra kroppen. Denne type nyrefunksjonen tap oppstår vanligvis med alvorlige symptomer, og kan utvikle seg raskt til en livstruende condition.Causes for akutt nyresvikt kan omfatte hjertesvikt, nyrestein, ulykker med traumer til nyrene, og væske eller elektrolyttforstyrrelser. Lære å identifisere symptomer og få behandling er avgjørende for å forebygge komplikasjoner som kan omfatte støt, kramper, koma og død.

Hvordan å behandle symptomer på akutt nyresvikt

Se etter tegn på redusert urinmengde og økt tørste. Hvis du har økt væskenivå og fortsatt opplever en reduksjon i produksjonen, varsle lege umiddelbart.

Merk hva slags medisiner du tar. Noen medisiner kan påvirke nyrefunksjonen. Hvis du merker en drastisk endring i din evne til å produsere urin, la din lege vet så at medisinering doser kan endres, redusert eller eliminert.

Være på vakt for manglende evne til å urinere tross innsats for å øke væskeinntaket. Besøk en legevakten umiddelbart. Tester for å fastslå blod og urin nivåer samt de som måler nyrefunksjonen vil bli tilbudt. Behandlinger er generelt rettet mot å adressere årsaken til nyrene å fungere skikkelig, så det er viktig å søke behandling ved første tegn på problemer.

se på dine bein, ankler og føtter. Er du opplever plutselige og uvant tegn på hevelse? Dette er forårsaket av væskeretensjon, og er et tegn på at nyrene ikke spyle væske fra kroppen gjennom urinen som de skal. Få føttene opp å bidra til å redusere hevelse og kontakte lege.

Ta oppmerksom! Tidlige tegn på at nyrene ikke fungerer som de skal kanskje ikke lagt merke til av deg selv, men kan ses gjennom blodprøver som bestemmer kreatin, kalium og natrium i blodet.

Hint

  • Alltid ta hensyn til dine daglige urin utgangsnivåer. Gjennomsnittlig mengder urin utgang for friske mennesker bør være rundt to kopper per dag.
  • Venstre ubehandlet, akutt nyresvikt kan føre til sjokk, koma og død. Ikke satt av å besøke legen din eller legevakten hvis du mistenker at noe er galt med kroppen din!