Digidexo.com

Nyrestein Årsaker

Nyrestein er mineral og syresalter som bygges opp i kroppen og føre til store smerter når de passerer gjennom urinveiene. Når legemet er i drift under ideelle forhold, nyrene fjerne avfall fra kroppen og skille dem i form av urin, som føres til blæren deretter gjennom urinveiene, hvor den er fordrevet.

For de med nyresteiner, nivåer av visse elementer av urin økt, slik som kalsium oksalat mineraler, urinsyre, aminosyrer (også kjent som cystines) eller struvite (en annen mineral).

Dannelse av Stones

Høye mineral og syrenivå i urinen gjøre det vanskelig for nyrene å fortynne dem og hindre mineraler og syrer dannes i krystallene. Disse mineralene kan begynne å holde sammen og danne nyrestein.

Oftest en rekke forbindelser utgjør selve steinen; Imidlertid er det vanligvis en dominerende mineral tilstede i nyrestein. En person må først passere steinen for å finne årsaken. En lege kan gi en nyre stein pasienten en sil for å fange noen steiner ved vannlatning. Da legen kan teste den. Den viktigste årsak ofte er bestemt av sammensetningen av steinen.

Årsaker til Stones

Når nyrestein går, er en lege kunne fortelle den primære makeup av steinen, som hjelper nyrestein lidende hindre videre smitte.

En urinveisinfeksjon kan føre til en opphoping i struvite, som er et materiale som normalt er tilstede i urin. Disse steinene ofte ta på et horn-lignende form, fordi de som oftest dannes i et bestemt parti av nyrene. Hvis en person har en familiehistorie med gikt, bruker en høy-protein diett eller har en historie med nyrestein, kan urinsyre bygge opp i nyrene. De med et høyt nivå av aminosyrer er sannsynlig å ha en opphoping av disse syrer, som også fører til nyrestein. Kalsium steiner utvikle på grunn av en diett høy i frukt og grønnsaker, eller på grunn av en genetisk predisposisjon mot kalkavleiringer.