Digidexo.com

Barnas Step-by-Step Fysisk Assessment

Barnas helseproblemer bør alltid diskuteres med en medisinsk faglig. Det finnes standarder som brukes for å vurdere den fysiske vekst og fremgang av et barn. I USA er disse standardene satt av Centers for Disease Control (CDC). Standardene er konfigurert etter alder, høyde, vekt og kroppsmasseindeks (BMI). Et barns målingene kan sammenlignes med landsgjennomsnittet og er rangert etter persentil.

Høyde og vekt

Mål barnets høyde mot en vegg. Barnet bør være barfot eller tynne sokker. Hvis måle barnet mens iført sko, trekke fra ca 1/2 tommer. Bruk en linjal eller flat gjenstand, må barnet stå rett og markere veggen. Mål med et bånd eller målestokk.

Veie barnet ditt uten sko eller tunge klær. Målinger bør tas i inches og pounds eller centimeter og kilo.

Vekstkurver

Bruk CDC-vekstdiagrammer for å sammenligne barnets høyde og vekt til de nasjonale gjennomsnitt. Disse vekstkurver revideres om hvert 10 år. Det er egne diagrammer for gutter og jenter. CDC har tre sett med diagrammer med persentil linjene litt forskjellige for ulike bruksområder. De fleste foreldre vil finne set nr 2 den enkleste å bruke. Se referanse 1.

Det er store etniske forskjeller, så ikke bli opprørt hvis barnet ditt er i en lav eller høy persentil. Hvis du er bekymret for at barnet ditt ikke kan være under oppseiling i rute, ta kontakt med en medisinsk faglig.

Body Mass Index

Body Mass Index (BMI) brukes til å avgjøre om et barn er overvektig, normal eller undervektig. BMI tar hensyn til kjønn, alder, høyde og vekt av et barn for forhold til landsgjennomsnittet. BMI beregnes ved hjelp av pounds og inches eller kilo og centimeter. En online BMI kalkulator for barn og tenåringer kan bli funnet på CDC nettsted. Se Referanse 2.

Oppgi barnets fødselsdato, måletidspunktet, høyde og vekt, trykk deretter på "Beregn" knappen. Du vil bli gitt en persentil rangering for barnet ditt. Null til femte persentilen er undervektig; femte til 85. persentilen er normalt; Åttifemte-nittifemte persentilen er overvektig; over 95-persentilen er overvektige.

Et dataprogram utviklet for skole bruk kan lastes ned fra CDC webområdet for å fastslå BMI etter mål.