Digidexo.com

Hvordan virker Beer forebygge nyrestein?

Øl og nyre

Ja, det er sant: Drikke øl kan være bra for nyrene. Nærmere bestemt, drikke øl i moderate mengder kan bidra til å forhindre nyrestein - selv om andre faktorer som også spiller inn i tillegg, som for eksempel å drikke mye vann, får regelmessig mosjon og, oh yes, drikke øl i moderate mengder.

Hvordan virker Beer forebygge nyrestein?

Drikke øl kan bidra til å forhindre nyrestein fordi det bidrar til å hindre kalkavleiringer fra å bli dannet i nyrene. Stouts, bærere eller andre øl med mye humle er best. Kalsium innskudd blandes med salter og andre mineraler og til slutt bli til nyrestein. Faktisk gjennomførte forskere i Finland på 1980-tallet en studie av 27 001 mannlige røykere mellom 50 og 69 og funnet hver daglig flaske øl konsumert reduserte risikoen for nyrestein med 40 prosent.

Hva hvis det er for sent?

Drikke øl kan også hjelpe kroppen annullere en nyre stein, bare på grunn av sine sterke vanndrivende effekt. Øl utvider også i urinveiene, noe som gjør det enklere og mindre smertefull, for å skylle ut en stein. Tranebærjuice har samme effekt, hevder forfatteren Duane Swierczynski av "The Big Book o 'Beer: Alt du noensinne ønsket å vite om den største Beverage på jorden."

Øl er ikke det eneste spillet i byen

Øl er helbredende krefter i forhold til nyrestein er ikke unik. En seks år studie ved Harvard School of Public Health i Boston konkluderte med at ikke bare øl, men også kaffe, te og rødvin kan forebygge nyrestein ved å forhindre kalkavleiringer fra å bygge opp. I mellomtiden er tranebærjuice like god vanndrivende som øl bør forebyggende tiltak mislykkes og en stein utvikle. Vann er den beste medisin, og faktisk den største risikoen faktor i utviklingen av nyrestein er å drikke ikke nok vann, minst åtte glass om dagen. Og fruktjuice elskere, pass på: det samme Harvard studie konkluderte med at drikking eplejuice og grapefruktjuice kan faktisk øke risikoen for nyrestein utvikling.