Digidexo.com

Hva er en lav sædkvalitet?

Det er mange årsaker til lav sædkvalitet, noen arvet og noen påført. Lav sædkvalitet er en ganske vanlig forekomst hos menn, og bør følges opp gjennom hele livet. Vanligvis menn vente til de forbereder seg på å få barn før de bekymre seg om deres sædkvalitet. Det er det punktet som er det sannsynligvis for sent å heve den hvis den er for lav.

Hvorfor bry seg?

Det er liten grunn til å bekymre seg for lav sædkvalitet som en betingelse i seg selv. Lav sædkvalitet er ikke skadelig for kroppen din på noen måte. Hvor din sædkvalitet kommer inn i bildet er i forplantningen. Det tar en sædcelle å befrukte ett egg for å unnfange et barn. Likevel, selv hos friske menn, oddsen for en enkelt sædcelle er gjødsling en eggcelle er lave. En lav sædkvalitet er bare kommer til å gjøre disse odds vanskeligere å overvinne.

Symptomer

Den mest åpenbare symptom på en lav sædkvalitet er manglende evne til å bli far. hvis du har prøvd en stund, og ingenting skjer, kan dette være en indikasjon på at din sædkvalitet er lav. Det kan imidlertid også være et problem med kvinnens fruktbarhet. Begge partnere bør testes. Lav sædkvalitet kan være en hormonell problem, i så fall lav mengder kroppen eller ansiktshår og redusert seksuell funksjon er alle mulige symptomer.

Årsaker

Det er vanskelig å peke på en årsak til lav sædkvalitet inntil videre testing er gjennomført. En forstørret vene i pungen kan redusere sperm produksjon og resultere i et lavt antall. Dette kalles varicocele. Eventuelle skader på lysken kan føre til skade på de kanalene som er ansvarlige for gjennomføring sperm fra testiklene til penis. Skade på sædledere kan resultere i en lav sædkvalitet.

Noen immunforsvar har vært kjent for å angripe sædcellene bruker anti-sperm antistoffer. Det er også arvede tilstander som Klinefelters syndrom, noe som gir en ytterligere hanner X-kromosom. Skade på hypofysen kan også føre til en lav sædkvalitet.

Risikofaktorer

Hvis noen menn i familien din har hatt lav sperm teller, er det viktig for deg å bli testet for mulige genetiske forhold. Lav sædkvalitet kan overføres til fremtidige generasjoner, hvis årsaken er hormonelle. Misbruk av narkotika og alkohol kan føre til en lav sædkvalitet. Røykere er på et høyere risiko for å ha sine spermier redusert. Å overvektige har vist seg å føre til hormonelle forandringer som hemmer produksjonen av sædceller. Hvis du har hatt stråling behandlinger, spesielt for kreft, din risiko for å få sædceller øker. I alle disse tilfellene, er det best å konsultere legen din.

Konsultasjon

Hvis du mistenker en eller annen grunn at sædkvalitet kan være lav, er det viktig at du rådfører deg med legen din om alternativer åpne for deg. Vanligvis vil du trenger for å produsere en sperm prøven, som deretter vil bli behandlet og nivået av sperm beregnes. Konsultasjon bør være gjennomgått av begge partnere dersom paret har lenge forsøkt å bli gravid i noen tid. Noen ganger menn tror de har en lav sædkvalitet, når det faktisk er kvinnens kropp som forårsaker problemet. Leger anbefaler at par vente til de har hatt et år med regelmessig samleie før de søker behandling for infertilitet.