Digidexo.com

Hva er normale østradiolnivåer i IVF?

Normale østradiolnivåer under en in vitro fertilisering (IVF) syklusen kan variere fra kvinne til kvinne. Og mens et nivå på 1,000 kan være normalt for en kvinne, kan det betraktes som lav for et annet, avhengig av alderen til pasienten, og den foreskrevne medisin.

Funksjoner

Ifølge fruktbarhet nettstedet Delt Journey, er estradiol en type østrogen naturlig produsert av eggstokkene og utskilles i hårsekkene som vokser i eggstokkene. Mengden østradiol i en kvinnes blod endres fra dag til dag som hennes månedlige menstruasjon syklus utvikler seg.

Diagnostiske tester

En blodprøve blir brukt til å måle østradiol eller E2-nivå. Resultatet gir fruktbarhet leger en baseline for å spore hvor godt en kvinne reagerer på follikkelstimulerende hormon injeksjoner, for eksempel Menopur eller Follistim, som begge brukes til å stimulere flere follikler vekst under IVF.

Betraktninger

Sammen med blodprøve, er en ultralyd brukes til å måle follikler. Med disse resultater, vil en lege vet når en kvinne er klar for henting egg i IVF prosessen.

Betydning

Vanligvis er en moden follikkel når den måler 14 til 20 mm i diameter og E2 nivået når 200 pg / ml. Den E2-nivå vil være høyere, avhengig av antall follikler tilstede. Ifølge Advanced Fertility Center of Chicago, peak østradiolnivåer i IVF er vanligvis mellom 1000 og 4000 pg / ml.

Fakta

Alder kan være en faktor når det gjelder å østradiolnivåer. Vanligvis, jo eldre en kvinne er, jo mindre ovarial reserve - er noe som betyr færre egg stimulert - under IVF sykluser.

Advarsel

Som med alle medisinske prosedyre, IVF og økt hårsekken stimulering kommer til en risiko. En forhøyet østradiol nivå kan føre til ovarialt hyperstimuleringssyndrom (OHSS). Ifølge MayoClinic.com, symptomer på OHSS begynne tre til 10 dager etter at en kvinne begynner injeksjoner. Symptomer på OHSS inkluderer abdominal oppblåsthet og rask vektøkning