Digidexo.com

Sykdommer forårsaket av HPV

Humant papillomavirus (HPV) kommer i mer enn 100 typer som kan smitte mennesker, og tretti av dem er typer som du kan få gjennom seksuell kontakt. Selv om det er en vaksine som heter Guardasil som kan forhindre at enkelte sykdommer forårsaket av HPV, er det ikke anbefalt for alle, og ikke eliminere sjansen for å få andre typer HPV. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, kan HPV forårsake sykdommer, inkludert vorter og visse typer kreft.

Munnsår

Hvis du er smittet med HPV gjennom oralsex, kan du utvikle sår eller lesjoner i munnen, halsen og på leppene og tungen.

Kjønnsvorter

På kvinner, kan HPV forårsake vorter rundt kjønnsorganene, så vel som inne i skjeden og på livmorhalsen. Hvis du er mann, kan du utvikle vorter på penis eller anus.

Kropps Vorter

Varianter av HPV som ikke er seksuelt spredning kan føre til at du får vorter på hendene, føttene eller andre steder på kroppen gjennom hudkontakt med en infisert person.

Foster Disorders

Hvis du har HPV i løpet av svangerskapet, kan barnet utvikle vorter inne i munn, hals og svelg, som resulterer i alvorlige vanskeligheter med å puste etter fødselen.

Gynekologiske lidelser

Kvinner som har HPV-infeksjoner kan utvikle celleforandringer, som er en endring i cellene i livmorhalsen, og viser seg som unormale resultater under en celleprøve.

Kreft

Avhengig av hvilken type av HPV og hvordan du ble smittet, kan du utvikle kreft i vagina, cervix, penis, anus, spiserør eller munnhulen.