Digidexo.com

Newborn Adrenal syndrom

Newborn Adrenal syndrom


En nyfødt med adrenal syndrom, også kjent som adrenogenital syndrom eller medfødt adrenal hyperplasi, kan vises sunn ved fødselen, men kan utvikle symptomer på binyrebarksvikt, som kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet.

Betydning

Barn som fødes med medfødte adrenal hyperplasi mangler et enzym som kreves i binyrene for å gjøre kortisol og aldosteron, som forlater kroppen for å produsere mer androgen, som er en hannkjønnshormonet. Omtrent 1 av 10.000 til 18.000 babyer er født med medfødt adrenal hyperplasi, ifølge Medline Plus.

Symptomer i Girls

En jente født med adrenal syndrom vil ha kvinnelige indre organer, men kan ha kjønnsorganene som ser både mannlige og kvinnelige, som ofte vises flere mannlige. Som hun aldre, kan hun oppleve ansiktshår vekst, unormal eller fravær av menstruasjon, og dypere stemmen hennes i puberteten.

Symptomer hos gutter

Ved fødselen, gutter med adrenal syndrom er visuelt asymptomatisk, men kan begynne puberteten så tidlig som alder 2 år. De skal utvikle maskuline egenskaper tidlig og kan være høye som barn, men anses kort når de når voksen alder.

Advarsel

Nyfødte som lider av alvorlig medfødt adrenal hyperplasi kan oppleve binyrebarksvikt fra en mangel på salt, noe som kan føre til døden innen 1 til 6 uker etter fødselen hvis den forblir ubehandlet, bemerker Medline Plus. Tegn på binyrebarksvikt inkluderer dehydrering, elektrolyttforandringer, oppkast og hjertearytmi.

Diagnose og behandling

En prenatal test, kalt chorionic villus prøvetaking, bør gjennomføres hvis foreldrene har en familie historie av tilstanden. En nyfødt screening test, som består av en heelstick blodprøve, er tilgjengelige for å teste for kongenital adrenal hyperplasi ved fødselen. Behandlingen består av daglig steroidbehandling for å gå tilbake hormonnivået til det normale.