Digidexo.com

Hvem Utfører en Adenoidectomy?

Hvem Utfører en Adenoidectomy?


En adenoidectomy, som er utført av en øre, nese og hals (ØNH) lege, er kirurgisk fjerning av adenoid kjertler. Operasjonen er som regel utført på barn å fjerne de små klumper av vev som ligger på baksiden av halsen. Også kalt adenoid fjerning, er det ofte gjøres i forbindelse med fjerning av mandlene.

Hensikten med operasjonen

Adenoids kan blokkere puste, forårsake øreverk eller tap av hørsel. Vanligvis kan adenoids bli smittet og bli betent hos barn mellom 2 og 6. Adenoids fjernes ofte for disse grunner eller når barn har problemer med å svelge, eller hvis det er en svulst i halsen eller nasal passasje. En operasjon der mandlene og adenoids er fjernet kalles en T & A (mandlene og adenoidectomy). The American Academy of Øre (eller ENT) foreslår operasjonen dersom barna har syv sår hals i ett år, fem sår hals i hver av to år eller tre sår hals i hver av tre år.

Symptomer på Adenoiditis

Symptomer på adenoiditis inkluderer snorking ofte, episoder av ikke puste under søvn, puste gjennom munnen, støyende pusting, hyppige forkjølelser, hoste, dårlig ånde og nasal tale. Disse symptomer, men kan oppstå gradvis eller brått, og varierer avhengig av årsaken til infeksjonen.

Diagnose

Adenoiditis er diagnostisert av lege for å finne ut om adenoids må fjernes. Dette gjøres ved å sjekke pasientens medisinske historie, gjennom en fysisk eksamen og ved å analysere hals bakteriekulturer, røntgen og blodprøver.

Prosedyre

På dagen før operasjonen, som vanligvis gjennomføres i morgen, bør pasienter ikke har hatt noe å spise eller drikke etter midnatt. En operasjonssykepleiers kontrollerer pasientens blodtrykk og puls før de går inn i operasjonen. Kirurgen fjerner adenoids mens pasienten er i narkose, slik at ingen smerte er filt. De adenoider fjernes vanligvis gjennom munnen, men noen ganger, gjennom nesen. Ulike instrumenter benyttes for å fjerne adenoids avhengig av prosedyren. Etter operasjonen, forblir pasienten på postoperativ avdeling til hun er våken. De fleste pasienter dra hjem etter flere timer hvis det ikke er noen komplikasjoner som blødning eller økt smerte.

Etter inngrepet

Etter operasjonen, legen foreskriver pasienten med antibiotika som skal tas i ca en uke. Smertestillende medikamenter er også foreskrevet hvis pasienten utvikler en sår hals eller moderate smerter på baksiden av nesen og halsen, som varer i ca en uke. Tilstrekkelig hvile hjemme i minst én uke anbefales å unngå infeksjoner, dehydrering og feber. Etter full gjenoppretting, noe som vanligvis tar omtrent to uker, vil pasienten ha en enklere tid å puste gjennom nesen og har færre og mildere sår hals og ørebetennelse.