Digidexo.com

Hvordan sjekke Residualer på Duodenal tynntarm fôring rør

Hvordan sjekke Residualer på Duodenal tynntarm fôring rør


Duodenal tynntarm fôring rør brukes til å gi enten kortsiktig eller langsiktig ernæringsmessig støtte hos pasienter som ikke kan spise av ulike grunner. I noen tilfeller kan en pasient med en materøret kan spise, men krever ekstra tilskudd. Å vite hvordan å sjekke rest er viktig å finne ut hvor godt pasienten tåler sondeernæring.

Hvordan sjekke Residualer på Duodenal tynntarm fôring rør

•  Kjenn mål rate. Før måling av rester, er det viktig å kjenne target målet hastighet, som må økes gradvis. Dette gjør at pleieren å vurdere hvor godt den sondeernæring blir tolerert, basert på mengden av residual.The mål rente er beordret av lege i de fleste tilfeller, og er angitt i cc per time. For eksempel kan et mål hastighet være 60 cert i timen levert på en matepumpe. Goal priser gis kun for kontinuerlige tube feedings.

Bolus tube feedings, der en forhåndsbestemt mengde rør fôr administreres manuelt, kjører ikke på en pumpe og har ingen mål rate. Rester bør likevel kontrolleres på bolus feedings å vurdere pasientens toleranse.

Don hansker. Hvis pasienten er på en matepumpe som Kangaroo pumpe, sette pumpen på vent. For pasienter som ikke får en pumpe, sørge for at slangen klemmes av i midten med en klemme enhet levert av røret produsenten.

Åpne pakken som inneholder 60cc sprøyte. Fjern det beskyttende plasthette i enden av sprøyten. Du skal nå se på slip spissenden av sprøyten, som brukes til å trekke opp den gjenværende.

Sett tuppen av sprøyten inn i åpningen indikert for rest måling. I visse merker av rør, en dobbel-lumen-kontakten på enden av røret har en port for å feste en matepumpe rør. Et lysbilde funksjonen gjør dette lumen som skal klemmes av for å unngå siger, mens en andre port er åpnet for tilgang. Pass på at spissen er perfekt satt inn i porten for å unngå lekkasje.

Trekk forsiktig tilbake på sprøyten for å trekke opp innholdet i materøret, mens du holder den på plass. I noen tilfeller, bare en meget liten mengde, mindre enn 5 cc, aspireres. Vær forberedt på rest så stor som 200 cc eller mer ved å ha styrofoam kaffekopper hendig. Som sprøyten fylles opp, tømme innholdet i en kopp for å lagre for utskifting i røret. Fortsett til det ikke mer sondeernæring kommer ut; Men ikke bruk for mye kraft.

Kontroller at materøret er enten klemmes av (hvis du holder en fôring) eller unclamped med pumpeslangen godt festet. Restart matepumpe på ønsket hastighet. Fjern hansker, vaske hender, og ta opp restbeløpet og tiltak.

Hint

  • Enten tilbake rest til pasienten, eller forkaste den, avhengig av mengden erholdt samt legens ordrer. Selv retningslinjer variere, indikerer rest i overkant av 100 prosent av frekvensen at mate ikke blir tolerert. For eksempel, i en pasient med en hastighet på 50 ml per time, hvis rest er 55 cc røret foring skal holdes. Retur rester til pasienten reduserer risikoen for tap av elektrolytt.
  • Hold sondeernæring i én time. Revurdere rest. Hvis det er fortsatt rundt 55 cc, bør helsepersonell bli varslet før omstart. Hvis rest er si, 25 CC, sondeernæring kan gjenopptas ved halvparten av målet rate. Sjekk rest minst annenhver time. Når mengden av gjenværende avtar, kan matehastighet økes gradvis inntil det er tilbake på målet hastighet.
  • Dreven rester bør straks rapporteres til helsepersonell. Følg institusjon politikk og helsepersonell pålegg om utskifting av rest, holder feedings, og gjenoppta mål rate. Restbeløp og annen informasjon om pasientens toleranse for fôring bør registreres i pasientens journal. Overvåke rest minst hver fjerde time, eller per institusjon politikk.