Digidexo.com

Hva er fordelene med Pure Virgin Olive Oil?

Hva er fordelene med Pure Virgin Olive Oil?


Olivenolje kommer i en rekke typer, og merkingen viser til hvor mye olivenolje har blitt behandlet. Pure virgin olivenolje er den uraffinert, ubehandlet produkt som kommer fra første pressing av oliven. Det vanligvis er merket som "extra virgin" eller "virgin" olivenolje. "Pure olivenolje," derimot, er en blanding av jomfru og raffinert olivenolje. Mens begge har fordeler, er ren olivenolje ansett å være bedre både for smak og helse.

Helse Fordeler

Olivenolje inneholder enumettet fett, en sunnere fett som bidrar til å redusere hjertesykdom fordi det reduserer LDL (dårlig) kolesterol og økte samtidig HDL (bra) kolesterol. Alle typer olivenoljer inneholder enumettet fett og polyfenoler, en plante sammensatte antas å ha antioksidant, kreft-bekjempelse egenskaper. Fordi det er mindre raffinert, men inneholder ren olivenolje flere polyfenoler, noe som øker dens evne til å bekjempe både kardiovaskulær sykdom og cancer. Forbruker 2 ss virgin olivenolje om dagen kan redusere risikoen for hjertesykdom, ifølge Food and Drug Administration.

Også, 1 ss virgin olivenolje inneholder 1,6 mg (8 prosent) av anbefalt daglig inntak av vitamin E, som er bra for hudpleie og hudsykdommer. Foreløpige studier viser også at vitamin E, en antioksidant, kan hjelpe i behandling eller forebygging av grå stær, Alzheimers og Parkinsons sykdom, astma, hjerte-og karsykdommer og prostata og brystkreft, ifølge National Institutes of Health Office of Dietary Health.

Matlaging Fordeler

Fordi den har en mer delikat smak enn andre typer olivenoljer og på grunn av sin allsidighet, kan ren jomfru olivenolje forbedre smaken av salater, dressing og vinaigrettes. Det utfyller også ferskt brød og er god toppes eller børstet på grønnsaker, fisk eller kjøtt rett før servering. Imidlertid har virgin olivenolje et lavere røykpunkt enn andre oljer, så det er ikke bra for steking. Ren jomfru olivenolje tilbud smake uten overveldende smaksløkene.

Andre fordeler

Oljen i oliven er blitt brukt til å forbedre hudfarge og gir beskyttelse mot solen siden antikken. I dag, er ren jomfru olivenolje brukes på flere måter i hudpleie regimer, blant annet som en badeolje, fuktighetskrem og nattkrem. Fordi den har antioksidantegenskaper, ren jomfru olivenolje også kan bidra til å forhindre rynker, noe som gjør den effektiv som en anti-aging agent. Det kan også påføres etter eksponering til solen for å hindre skader på huden.