Digidexo.com

Hva er årsakene til fettinfiltrasjon av leveren?

Den menneskelige Leveren er et fantastisk organ. Den har en lang liste over oppgaver, inkludert filtrering giftstoffer, lagring vitaminer og mineraler, som produserer kolesterol og bryte ned fett. Leveren kan bli overbelastet dersom for mye fett går den inn på en gang. En voksen lever veier omtrent tre pounds og ligger på høyre side av kroppen i bukhulen.

Hva er fettinfiltrasjon i leveren?

LiverDoctor.com forklarer at fettinfiltrasjon av leveren er også referert til som "fettlever", og er ofte forbundet med alkoholisme. Tilstanden er forårsaket av leverens manglende evne til å bryte ned fett effektivt. Fettlever forhold som ikke er knyttet til alkohol er referert til som NAFLD (alkoholfrie fatty leversykdom).

Fedme og dårlig kosthold vaner

Fedme og dårlig kosthold er bidragsytere til alkoholfri fettinfiltrasjon i leveren. Forbruker overflødige kalorier kan hemme leverens produktivitet, ifølge American Liver Foundation. Som et resultat, vil en hvilken som helst fett som ikke er blitt brutt ned forbli i leveren, til slutt infiltrerende celler.

Graviditet

Dårlige matvaner under svangerskapet kan også føre til NAFLD med potensiell risiko for mor og foster. Maternal fettlever kan føre til at fosteret skal utvikle leverfeil, melder Physorg.com. Disse avvik kan gjøre barnet mer utsatt for NAFLD gjennom hele livet.

Alkohol

Utvikling av fettlever er ganske vanlig hos alkoholikere og er et direkte resultat av overdreven etanol inntak. Alvorlig fettinfiltrasjon kan være ledsaget av smerter, kvalme eller anoreksi og er vanligvis et resultat av overstadig drikking. Ifølge første Principles of Gastroenterology, giftstoffer i alkohol svekke leverens evne til å skille ut fett. Fortsatt alkoholmisbruk kan føre til skader på leveren slik som cirrhose og hepatitt, et resultat av en sekundær tilstand kjent som NASH.

NASH

NASH står for alkoholisk Steatohepatitis, som er en sekundær fase av fettleversykdom. Mens fettinfiltrasjon av leveren er ikke skadelig i seg selv, når det forverrer inn NASH, kan arrdannelse og destruksjon av leverceller ofte resultere. Alvorlig arrdannelse kan føre til fibrose, cirrhose og inflammasjon (hepatitt). Hver av disse tilstander kan potensielt føre til leverkreft eller leversvikt.