Digidexo.com

Hvordan unngå gluten i restauranter

Hvordan unngå gluten i restauranter


Takk til bevisstgjøring, flere og flere mennesker innser at de har en følsomhet for gluten, også anerkjent som en tilstand som kalles cøliaki. I sin tur, er mange restauranter begynner å imøtekomme dette alvorlig allergi. En allergi mot gluten innebærer at man ikke kan spise hvete, havre eller noen brød, pasta eller bakt bra som ikke er laget med et alternativ som ris, poteter eller soya. Gluten allergi kan være farlig, og det er viktig å vite hvordan du skal spise trygt når du er på farten.

Hvordan unngå gluten i restauranter

•  Bestem deg for hva slags mat du er i humør for. Det er noen koke som generelt er sikrere enn andre. For eksempel, mindre italienske restauranter som serverer kun det essensielle - pizza og pasta - gjør det vanskelig å finne et glutenfritt måltid. Hvis du går for en typisk gluten-fylt italiensk restaurant, velg en som holder allergiske kunder i tankene ved å servere glutenfri pizza eller pasta, eller tilby andre alternativer som kylling eller fisk.

studere menyen på forhånd. Sjekk ut restaurantens meny på nettet - eller, hvis det ikke er tilgjengelig, kan du ringe og spørre om noen måltid valg. Spør om alle mistenkelige elementer. Aldri anta at noe er gluten-fri bare fordi det høres ut som det skal være.

Snakk med din servitør. På restauranten, alltid kommunisere med din servitør. Bruke ordet "allergi", selv om du føler deg trygg på at ditt måltid ville være glutenfri uten noen endringer. Du jobber ikke der, så du vet ikke om krutonger blir kastet på salaten, eller hvis en dash av mel er lagt til tykne en saus. Fortell din servitør at du er allergisk mot gluten, og forklare hva slags mat du ikke kan spise. Husk å nevne sauser, spesielt soyasaus, som har hvete i det.

Undersøk din mat. Dessverre, vil selv den mest velmenende ansatte gjør feil med dine måltider. Gi tallerkenen din en god gang-over før du tar en bit. Sørg for at din kylling, biff eller fisk ikke har en saus som kan inneholde soyasaus og at ingenting har blitt ramponert eller panerte. Ikke spis før du er sikker på at måltidet er utarbeidet nøye. Forvent å sende maten tilbake nå og da, og aldri trekker den av og figur at du ikke vil bli syk av en liten feil. Din helse er verdt de 10 minuttene det tar for din servitør for å gi deg riktig parabolen.

tips godt og gå tilbake til restauranter som har tatt godt vare på deg. Husk at restauranter gjør feil, men revurdere tilbake til en restaurant som gjentatte ganger synes ute av stand til å tilfredsstille dine behov.

Hint

  • Meksikanske restauranter er ofte et godt valg for cøliakere, men ikke rekkefølgen hvetetortilla eller tostada. Det betyr at ingen burrito. Chips, hard elendige, taquitos, tamales, fajitas og flere andre elementer er trygge valg.
  • Kinesisk mat er også en sikker vinner. Hopp battered eller stekt elementer, noe som betyr at ingen oransje kylling, tempura eller egg ruller! Men du kan trygt spise på en kinesisk restaurant hvor kokken er villig til å tilberede maten din uten soyasaus. De fleste restauranter vil gjøre dette hvis du vil bare be dem. "Jeg er allergisk mot soya saus - kan du forberede biff med brokkoli med olje i stedet for saus?" er slags enkel retning du bør gi.
  • Amerikansk mat har en stor vekt på brød. Spør din server for å gi deg en sandwich uten brød. Mange restauranter vil vikle en burger i salat, eller i det minste gi en seng av salat.
  • Vær oppmerksom på krysskontaminering. Noen glutenfrie matvarer er sannsynlig å komme i kontakt med gluten. Hvis du får en stekt element - pommes frites eller mais tortilla chips, for eksempel - de kan bli gjort i samme frityrkokeren som andre ikke-glutenfrie elementer.
  • Vit hvor gluten kan skjule. Mens de fleste pommes frites er trygge, noe som har blitt ramponert eller panert inneholde gluten.