Digidexo.com

Hva gjør en hvit farget Krakk Mean?

Hvis du skiller ut hvit farget avføring, bør du kontakte legen din uten ytterligere forsinkelse. Hvit farget avføring er en mulig symptom på noen alvorlige medisinske tilstander.

Betydning

Hvis avføringen er hvit i fargen, det betyr enten at leveren din ikke produserer nok galle (som indikerer leverproblemer) eller at det er en hindring i din gallegangene. Denne tilkoblingen er gjort fordi det er galle som gir avføringen sin normale brunlig farge. I fravær av galle, er avføring hvit.

Potensiell

Det finnes ulike mulige medisinske tilstander som kan forårsake dette symptomet. Noen av disse er gallecirrhose, lever infeksjoner, gallestein, medfødte misdannelser i tarmen eller gallegangene, medfødte feil i stoffskiftet, cyster, svulster, skleroserende cholangitt eller innsnevring av gallegangene.

Bivirkninger

Hvit avføring er også en bivirkning av visse medisiner. Disse inkluderer antibiotika, anti-diaré medisiner, anti-soppmidler og antacida.

Advarsel

Bile-kanalobstruksjon er en vanlig årsak til hvit avføring. Årsakene til denne hindringen kan inkludere gallestein, galleblæren skade forårsaket av kirurgi, betente gallegangene, cyster i gallegangene, forstørrede lymfeknuter i porta hepatis, svulster som har spredt seg til galleveiene og svulster i bukspyttkjertelen eller gallegangene.

Digestive Issues

Pale farget avføring kan også indikere problemer med fordøyelsessystemet. Noen av de mulige sykdommer som forårsaker dette er dysenteri, Whipple sykdom og esophageal achalasia.