Digidexo.com

Mobile cecum syndrom

Mobile cecum syndrom


Den cecum er en del av tarmkanalen. Det ligger ved krysset mellom små og store tarmen og er opphavet til vedlegget. Mobile cecum syndrom beskriver magesmerter ledsaget av en cecum som ikke er skikkelig festet til resten av magen. Ifølge Schwartz "Principles of Surgery," det er ikke klart nøyaktig hvilken grad av løsrivelse er tilstrekkelig unormalt å bli betraktet som den sannsynlige årsaken til symptomene. Avløsning av cecum kan være ansvarlig for en uvanlig, men alvorlig tilstand som kalles tarmslyng av cecum, som er forskjellig fra mobil cecum syndrom.

Abdominal Anatomy

Interne strukturer i abdomen enten kan være innvendig eller utvendig peritoneum, en membran av bindevev som danner et hulrom i en del av buken. Peritoneal strukturer, slik som leveren, mage og sigmoid kolon, ligge inne i peritoneal kapsel, suspendert til det av bindevev kalt mesenterium. Retroperitoneal strukturer, slik som i tolvfingertarmen, cecum og colon ascendens, ligge bak peritoneum festet til bakveggen. Ifølge Schwartz "Principles of Surgery," det er vanlig for retroperitoneale strukturer som cecum å være bare delvis festet til bakveggen gjennom normale variasjoner i utvikling.

Oppdager en Enebolig cecum

Det er ikke mulig å nøyaktig bestemme den grad at cecum er festet gjennom radiologisk avbildning, slik at de fleste rapporter om en frittstående cecum har oppstått fra obduksjon eller kirurgi for en annen abdominal tilstand, blindtarmbetennelse oftest. Ifølge en 2007 artikkel publisert i "sykdommer i tykktarmen og rektum," i noen tilfeller av magesmerter av ukjent opprinnelse kirurger har operert og fant cecum mer løsrevet enn de dømt til å være normal. Kirurgene sutureres cecum til bukhinnen, og senere rapporterte de fleste pasienter forbedringer i smerte nivåer. Disse erfaringene førte til coining av begrepet mobile cecum syndrom.

Problemer Måling Detachment

Fordi det er ingen pålitelig nonsurgical metode for å måle feste av cecum, har det ikke vært mulig å sammenligne hvilken grad av løsrivelse er typisk for pasienter med og uten uforklarlig magesmerter. Kirurger har vurdert avløsning for å være unormal dersom pasienten har symptomer, som er selvfølgelig en sirkulær definisjon. Den forbedring av symptomer etter reattaching cecum ikke nødvendigvis vise at løsgjøring var årsaken, siden det har blitt godt etablert at det er en placeboeffekt forbundet med under en kirurgisk prosedyre.

Problemer med Uforklarlig magesmerter

Uforklarlig magesmerter, ofte ledsaget med diaré eller forstoppelse, er ganske vanlig. Irritabel tarm syndrom er en vanlig tilstand der pasienter opplever smerte som ikke kan forklares. Noen pasienter med irritabel tarm syndrom kan ha en frittliggende cecum bare ved en tilfeldighet, uten mobil cecum syndrom nødvendigvis å være årsaken.

Tarmslyng

Tarmslyng er en tilstand i hvilken en del av tarmen vendinger rundt ved i seg selv, som potensielt kan kutte av blodtilførsel. Tarmslyng av cecum er uvanlig, og sigmoid kolon å være et mye mer typisk område. Cecum tarmslyng er vanligvis ledsaget med en høy grad av løsrivelse og kan ikke være mulig uten den. Men tarmslyng må ikke forveksles med mobil cecum syndrom, der er det ingen kompromisser på blodtilførsel å gjøre rede for smertene.