Digidexo.com

Whole Food Retningslinjer

Whole Food Retningslinjer


En hel mat diett er konstituert ved å spise fersk mat, økologisk når det er mulig. Kostholdet bør være fri fra nesten all produsert mat og helt fri for syntetiske drikker som brus og altfor bearbeidet mat. Spise en hel mat diett kan innføre mer fiber og sunt fett i en diett, samt bidra til reparasjon næringsmangel.

Organic er Best

Når du følger en hel mat diett, er det viktig at de mest næringsrike matvarene er fortært. Velg mat som er fri for kjemikalier og kunstgjødsel. Det er best hvis dieter kan vokse sin egen mat, men hvis det ikke er et alternativ er det mange hele matvarer markeder og bønder markeder i de fleste byer.

For å oppnå mest mulig nytte av det hele matvarer kosthold, spise et stort utvalg av mat. Dette gir kroppen mer næring enn å spise et mindre utvalg. Spise organisk hele matvarer kan eliminere sukker og salt cravings.

Protein

Kjøtt kan være en god kilde til protein i en hel mat diett, så lenge spesifikke retningslinjer blir fulgt. Kjøtt bør være sertifisert som narkotika- og hormon-fri.

Spis fisk, men unngå det hvis det er saltet eller røykt. Velg fisk som er høy i olje. Favoritt fisk inkluderer sild, ål, makrell, laks, sardiner, tunfisk og torskerogn. Disse fiskene gir en vesentlig mengde omega-3 fettsyrer, som er avgjørende for hele mat diett.

Egg kan også spises i moderate mengder. Velg økologisk sertifiserte egg.

Kjøtt bør ikke spises minst to dager i uken. Imidlertid kan vegetabilsk protein i form av belgfrukter og linser bli spist regelmessig.

Grønnsaker og frukt

Hvis tilgjengelig, spiser sertifiserte økologiske frukt og grønnsaker. Grønnsaker og frukt bør utgjøre minst 40 prosent av dietten. Begrense bruken av poteter, og sørge for at når de blir spist de er små med huden på.

Kokte grønnsaker, rå grønnsaker og frukt kan enkelt legges inn i hele matvarer diett ved å inkludere dem i snack rutine. Spis minst tre porsjoner frukt om dagen.

Dairy

Den eneste meieri tillatt i en hel mat diett kommer fra sauer, geiter og soya. Hvis mulig, kjøpe meieriprodukter som er upasteurisert. Optimal meieri kommer fra sauer og geiter som er hjemme hevet. På den måten kan melken bli fortært frisk etter den treffer bøtta.

Unngå

Aldri spise produkter som kommer fra kumelk. Ikke bruk salt, sukker, kaffe, alkohol eller te som ikke er en urte te.