Digidexo.com

Er Hasselnøtter bra for deg?

Er Hasselnøtter bra for deg?


Mange tror at hvis noe smaker godt, er det sannsynligvis dårlig for deg. Som en populær ingrediens i kaffe, muffins, desserter og til og med fisk oppskrifter, hasselnøtter er lett å avskrive som en fristelse til å unngås. Mens høy i kalorier og fett, når det spises i moderate mengder, disse nøtter er sunt for deg. Fighting hjertesykdom er en av denne mutter mest fordelaktige egenskaper.

Vitaminer

Hasselnøtter er fulle av vitamin E, fordelene med som er rikelig. I tillegg til dannelsen av god hår og hud, vitamin E positivt påvirker hjerte- og reproduktive system. En effektiv antioksidant, er dette vitamin antas å angripe kreftceller. Hasselnøtter også tilveiebringe flere av B-vitaminer, inkludert B1, B2 og B6, som bidrar til blod og mental utvikling.

Næringsstoffer

Hasselnøtter er en god kilde til magnesium, som sirkulasjons-og nervesystemet stole på. Dette næringsstoffet bidrar også til å forhindre diabetes, forbedrer bein styrke og styrker immunforsvaret. Proteiner og folsyre, som er viktige for produksjonen av røde blodlegemer og prenatal utvikling, er også til stede i gunstige mengder.

Kolesterol

Ikke bare hasselnøtter inneholder ikke kolesterol, men de har også et stoff som bidrar til å forbedre din eksisterende kolesterol profil. Fytosterol hindrer kroppen fra absorberende dårlig kolesterol samtidig øke gode kolesterolet, ødela dannelse av plakk i blodårene. En annen antioksidant, stopper fytosterol transformasjon av celler som fører til kreft.

Fett

Hasselnøtter har gunstige umettede fett og fettsyrer. Oljesyre er en omega-9 fettsyre vist seg å ha mange positive mentale og fysiske helseeffekter, blant annet redusert blodtrykk og redusert risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt. Oljesyre konsumert regelmessig har vist seg å merkbart bedre hukommelse og er en annen kreft-bekjempelse agent. Alfa-linolensyre, også rikelig i hasselnøtter, omdannes en gang forbrukes i to omega-3 fettsyrer er kjent for å hjelpe til mange kroppssystemer. Lavere blodtrykk, mindre sårbarhet for depresjon og allergi lettelse er bare noen av fordelene.

Vekt

En unse av hasselnøtter om dagen er en god del, med rundt 176 kalorier og 17 gram fett. Selv om høy i kalorier som de fleste nøtter, kan hasselnøtter hjelpe dempe appetitten og dermed bistå i vekttap. Forbruker en halv unse en time eller to før du spiser et måltid vil redusere appetitten og bidra til å unngå overspising.