Digidexo.com

Symptomer på Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en progressiv neurologisk forstyrrelse hvor nerveceller i hjernens bryte ned og forårsake en rekke symptomer. Parkinsons sykdom er ikke godt forstått av medisinske forskere, men det synes å være relatert til mengden av en kjemisk kalt funnet dopamin i hjernen. Symptomer på Parkinsons sykdom forskjellig fra person til person, men de vanligvis begynner på én side av legemet.

Tremors

Personer med Parkinsons sykdom vil oppleve en rystelse at i de fleste tilfeller starter i hendene. Disse rystelser skje med den enkelte når han er våken og står stille eller sitter. Dette risting kan også påvirke en arm eller et ben, men mange mennesker med Parkinsons vil ikke ha dette symptomet i den grad at det er omfattende.

Muskelstivhet

En ofte sett tegn på tidlig Parkinsons sykdom er muskelstivhet. Muskler som kronisk smerte kan være et tegn. Arm, ben, nakke og ansiktsmusklene kan alle bli påvirket. Når armmusklene er rammet, vil den enkelte gange med en minsket svingning av armen på den ene side av kroppen.

Bradykinesi

Bradykinesi er et medisinsk begrep som refererer til en persons problemer med å forsøke å starte en frivillig bevegelse. For eksempel vil noen med bradykinesia gå med en serie korte, subbende skritt, og kan finne det vanskelig å ta det første skrittet. Denne spesielle symptom på Parkinsons sykdom gjør nesten hver oppgave ekstremt vanskelig å utføre.

Tap av ubevisste bevegelser

En person med Parkinsons sykdom kan oppleve at automatiske bevegelser - som å blinke og smilende - kan ikke lenger oppnås. Dette resulterer i tomme uttrykk og øyne som ikke blinker. Personer med dette symptomet vil miste muligheten til å bli animert mens du snakker.

Tap av balanse

Holde den rette balansen blir mer vanskelig som Parkinsons sykdom utvikler seg. Tilstanden vil også gi noen som lider av det en lut holdning

Talevansker

Snakke rolig eller i en monoton stemme er ikke uvanlig for Parkinson-pasienter. Han kan gjenta ord ofte, snakke utydelig ord, eller hun kan selv nøler et øyeblikk før å kunne si noe.