Digidexo.com

The Best Vitaminer for hud og hår

The Best Vitaminer for hud og hår

Beste Vitaminer og mineraler for Skin

Vitamin A er essensielt for å beholde hudens elastisitet, forebygge tørrhet, rynker og aldring av huden. En person mangelfull i vitamin A vil ha flass, kløe og muligens kviser. Vitamin A finnes i kjøtt, melk, ost, egg, spinat, gulrøtter, squash og brokkoli.

Av vitamin B-kompleks gruppe, er biotin de viktigste for sunn hud. Den er tilgjengelig i bananer, egg, havregryn og ris. Kroppen produserer også biotin.

Vitamin C holder huden godt tonet. En mangel kan føre til rynker og misfarging av huden. Som huden eldes, er mer vitamin C viktig å opprettholde elastisitet. Brokkoli, grønnkål, kål, jordbær og honningmelon er alle fulle av vitamin C.

Vitamin E gjenoppretter fuktighet til huden og bremser aldring av hudceller. Vegetabilsk olje, grønne bladgrønnsaker og nøtter er gode kilder til vitamin E.

Jern frakter oksygen i blodet til hår og hud. Magnesium hjelper absorbsjonen av andre vitaminer og mineraler. Sink bidrar til å hindre sagging og rynker.

Beste Vitaminer og mineraler for hår

Vitamin A produserer sunn talg i hodebunnen. Vitamin E og vitamin C hjelper med hodebunnen sirkulasjon og gjenopprette fuktighet til håret. Vitamin B kompleks, kobber, krom og jern alle å opprettholde hårfarge og forhindre håravfall. Kalsium og magnesium arbeide sammen for sunn hårvekst. Sink virker med vitamin A for å holde håret sunt og unngå tørrhet.

Betraktninger

Vitaminer og mineraler er nødvendig for sunt hår og hud. Mangler kan føre til håravfall og tørr, flassende hud. For mye av vitamin eller mineral kan føre til hårtap, hudlidelser og toksisitet i kroppen. Spise en balansert kosthold er den beste nærings råd for hår og hud. Vitamintilskudd kan være gunstig, også. Avhengig av din alder, kan legen forskrive vitamintilskudd for å gi næring til hud og hår. Vitamin C er vanligvis økt som du alder. Vanlig dosering er 500 mg. Beta-karoten på vitamin A er en viktig næringsstoff for hår og hud. Vitamin B-komplekset er også avgjørende for både hår og hud. Kalsium og magnesium er vanligvis betraktet som et godt supplement sammen med 400 IE vitamin E. Den kalsium og magnesium er økt som du alder. Legen vil avgjøre hva den beste dosen er for din alder og tilstand. Den største bekymringen er å spise sunt.