Digidexo.com

Hva er årsakene til Pes planus?

Hva er årsakene til Pes planus?


PES planus, eller flate føtter, er en tilstand som kan oppstå i alle faser av livet for en rekke årsaker. I den eldre, kan det utvikle seg fra et liv i å bøye de sener i foten, og i den unge, kan det være et resultat av en unormal vekst eller bare dårlig holdning. Foreldre og de som omsorg for eldre folk bør se etter tegn på unormale walking mønstre og klager av foten smerte, som kan være tegn på pes planus.

Voksen-Ervervet Flat fotdeformitet

Denne formen for pes planus oppstår spontant i eldre populasjoner fra 60 år til 70. Buen bokstavelig mislykkes på grunn av den progressive løsner sener som holder buen. Dette er ofte en smertefull og progressiv årsak til pes planus som resulterer i behovet for ny sko, medikamenter og i noen tilfeller, kirurgi for å stramme de sener som har falt eller blir revet over tid.

Pronasjon

De ankler, i dette årsaken til pes planus, helle innover mot midtlinjen av foten. Buen på foten avflatet fordi personen bruker den til å absorbere sjokket av deres hælen treffer bakken, og for å bistå i balanse. Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, når skoene til barn som pronere er stilt opp ved siden av hverandre vil de "lene seg mot hverandre."

Tarsal Coalition

I tarsal koalisjon, er to eller flere bein i foten enten smeltet ved fødselen eller blir smeltet gjennom ulykke eller unormal vekst. Som sådan, er tilstanden nesten alltid funnet hos barn og begrenser bevegelse som de bruker til å lære å gå. Dette resulterer i en flat fot tilstand, eller pes planus, og er ofte smertefulle.

Smerter i bena

Enhver tilstand av ben, ankler eller føtter der holdning er endret på grunn av smerter kan føre til pes planus. Endring av stilling for å eliminere ubehag over tid fører til buene i føttene til å falle.