Digidexo.com

Om herniated disk Surgery

Når en herniated disk fører spinal nerve skadet eller smerte så alvorlig at det begrenser involvering av daglige aktiviteter, kan kirurgi være nødvendig. Denne artikkelen beskriver de vanligste kirurgiske tilnærminger for en herniated disk, og forteller deg hva du kan forvente under utvinning din.

Betraktninger

Selv om en herniated disk er en vanlig ryggskade, har de fleste tilfeller ikke krever kirurgisk inngrep. Før legen anbefaler operasjon, vil han anbefale en rekke konservative behandlingstilbud først. Disse inkluderer hvile, kurs av over-the-counter eller injisert steroider, fysioterapi eller spinal manipulasjon og bruk av anti inflammatorisk eller smertestillende medikamenter. Selv om ett eller flere av disse tilnærmingene er nok for de fleste med en herniated disk, en uheldig få fortsette å ha ødeleggende smerte eller nerve engasjement som begrenser følelse eller bevegelse. I disse tilfeller er operasjonen til neste trinn.

Typer

Din nevrokirurg vil velge hvilken type kirurgi mest passende for din tilstand, men de vanligste tilnærminger er en laminektomi og diskektomi. I en laminektomi, blir deler av ryggvirvlene rundt herniated disk fjernes for å tillate mer plass for nervene inn og ut av ryggmargen. En del av den skadede disken i seg selv kan også bli fjernet dersom det blokkerer ryggsøylen. I en discectomy, blir det skadede parti av brokk disk fjernes for å minske trykket på spinalnervene. I noen tilfeller kan vertebra som omgir den ødelagte disk bli smeltet sammen for å forebygge tilbakefall eller fremtidige problemer. Begge operasjoner tar sikte på å avlaste spinal nerve komprimering som er ofte forårsaket av herniated disker.

Fordeler

En fordel med å ha herniated disk kirurgi er at etter rehabilitering, kan du vanligvis gå tilbake til livet slik det var før skaden din. Selv om du kan fortsette å ha smerter etter operasjonen for en periode, kan det være nyttig å vite at det er et mål i sikte. Hvis dine motoriske nerver var påvirket av herniated disk, kan avkastningen av muskelfunksjon etter operasjonen utgjøre forskjellen mellom å gå, eller tilbringe resten av livet i rullestol.

Misforståelse

Selv om mange mennesker tror herniated disk kirurgi vil umiddelbart gjenopprette alle sin funksjon, dette er ikke alltid tilfelle. Dette kan være en stor nedtur etter inngrepet. I noen tilfeller kan være nerver har allerede blitt skadet repareres. Smerte kan fortsette i mange måneder etter operasjonen. Hvis du håper på en rask løsning, kan du bli skuffet etter inngrepet. Mens hovedproblemet kan ha blitt reparert, er fysioterapi fortsatt nødvendig for å gjenopprette så mye av funksjonen som mulig etter operasjonen.

Time Frame

Hvor lenge kan du forvente bedring fra herniated disk kirurgi for å ta? Dessverre er dette svaret ikke rett frem og kommer an på hva slags skade din første skade forårsaket. For noen mennesker, er det bare å fjerne rusk fra rundt ryggmargen nervene løser alle sine problemer, og de kan vende tilbake til sitt tidligere aktivitetsnivå i løpet av få uker. For andre kan bevegelse og følelse har blitt svekket før operasjonen, og utvinning kan ta måneder. En uheldig få kan aldri føle noe lindring av symptomer etter deres kirurgi. Før du har din kirurgi, sørg for å spørre legen din hva slags recovery han forventer for deg.