Digidexo.com

Sunn oster

Ost er beryktet for å være høy i fett. Mens det er visse typer oster som kanskje ikke er sunt, er det visse typer oster som kan være helsebringende. Disse oster har flere ernæringsmessige fordeler.

Feta

En oz. av fetaost har 4 g protein og 14 prosent av det daglige verdi av kalsium. Mens det er 6 g fett per servering, nesten 2 g er sunt fett (inkludert enumettet og flerumettet fett).

Parmigiano Reggianio

Parmesan ost er en utmerket kilde til kalsium, med 31 prosent av det daglige anbefalte mengden i hver 1 oz. servering. Det er også 22 prosent av det daglige verdi av protein i hver servering, med nesten 11 g.

Gruyere

Gruyere brukes av mange som en hoved fondue ost. En oz. Gruyere ost har 8 g protein. Mens det har 9 g fett, det har også 28 prosent av det daglige verdi av kalsium.

Cottage Cheese

Cottage cheese, når lav-fett, er en stor kilde til protein og kalsium. En kopp lav-fett cottage cheese har 27 g protein og 21 prosent av det daglige verdi av kalsium mens du har bare 6 g fett.

Cheddar

En kopp lav-fett Cheddarost har kun 9 g fett, så vel som 32 g protein, og mer enn 50 prosent av det daglige verdi av kalsium. Denne osten har også 64 prosent av det daglige verdi av fosfor.