Digidexo.com

Foods å unngå med høy kalium

Kalium, som kalsium og natrium, er en mineral-salt (elektrolytt) som er viktig for å regulere pH-nivåer av kroppsvæsker. Den spiller en viktig rolle i å holde hjerterytme regelmessig og musklene fungerer som den skal. Nyrene oppgave er å filtrere kalium og for å sikre at den riktige mengde kalium er tilgjengelig i kroppen. Personer med en nyre infeksjon eller nyresykdom normalt må begrense sin kalium inntak.

Frukt

Følgende frukt inneholder mye kalium: aprikos, avocado, banan, honningmelon, kokos, dadler, tørket frukt, inkludert fiken, grapefrukt juice, honningdugg, kiwi, mango, nektarin, appelsin og juice, papaya, pærer, bananer, granateple og juice, svisker og juice, rosiner og tangelo.

Grønnsaker

Følgende grønnsaker er høy i kalium: alle typer vinter squash (eikenøtt, butternet, Hubbard, gresskar), artisjokk, bambusskudd, rødbeter, brokkoli, rosenkål, kål, gulrøtter, alle tørkede bønner og erter som linser og svart bønner, greener, kålrabi, lima bønner, sopp, pastinakk, poteter (hvit og søt, pluss yams), kålrot, spinat (kokt), tomatprodukter, vegetabilsk juice.

Andre Foods

Andre høy kalium matvarer inneholder kli og kli produkter, sjokolade, kaffe, granola, iskrem, melk (alle typer), melasse, nøtter og frø, peanøttsmør, salterstatninger, salt-fri buljong, snus / skrå, te, gurkemeie og yoghurt. Alt kjøtt, fjærkre og fisk er høy i kalium.

Porsjonskontroll

Porsjonskontroll er viktig; spise store mengder mat med en moderat mengde av kalium kan øke kaliumnivået mer enn å ha en smak av en mat med høyt kalium.

Utlekking til Trekk Kalium av Mat

En fremgangsmåte for å fjerne noen kalium fra mat omfatter skjæring av grønnsaker i små biter og la dem sitter i en stor mengde av varmt vann i flere timer før koking. Deretter koker grønnsakene i en stor mengde vann.