Digidexo.com

Hva Er i Glaukom Test Drops?

Under et øye eksamen, vil øyelegen teste trykket inne øynene dine. Økt press øyet er en risikofaktor for utvikling av glaukom, en sykdom der synsnerven blir skadet og forårsake synstap. Noen ganger testforsøk vil innebære bruk av en øyedråpeflaske å måle trykket.

Trykk i øyet

Trykk i øyet er ikke det samme som blodtrykk. Væsken såkalte kammer-innsiden av øyet er stadig opprettet og drenert, og hastigheten for opprettelse og drenering av vandig humor bestemmer trykket inne i øyet.

Målinger av trykk i øyet

Øyelegen vil måle trykk i øyet ved hjelp av en av en rekke metoder. De to vanligste metodene er Non-Contact Tonometri (NCT, også kjent som luften puff test) og Goldmann Tonometri. Goldmann Tonometri innebærer bruk av en øyedråpeflaske som bedøver øyet, samt montert på spaltelampe mikroskop en blå-tent filteret.

Goldmann Tonometri Øyedråper

De øyedråper brukes for Goldmann Tonometri er mest kjent av deres handelsnavn, Fluress. De to aktive elementer av Fluress er benoxinate, som er et bedøvende middel mye som Novocaine, og fluorescein, som er gult og grønt lys lyser under den blå lys.

Effekt av fluorescein og Benoxinate

Den Fluress fall vil svi for 5-10 sekund ved drypping og deretter nummen øyet i ca 15 minutter. Det vil også gjøre øyet synes gult for denne tidsperiode, så vel. Ikke tørk øyet på klærne, som fluorescein er svært vanskelig å komme ut av tekstiler. Din øyelege vil sette en blå glødende sonde ved siden av øyet for å måle trykk i øyet mens Fluress er i øyet.

Reaksjoner på Fluress

Sjelden vil individer har en reaksjon på en av ingrediensene i den øyedråpeflaske som vil forårsake irritasjon som varer i noen få timer eller inflammasjon til fronten av øyet. Andre reaksjoner inkluderer en rar smak i baksiden av halsen.