Digidexo.com

Hva er årsaken til trykk i øyet?

Øyen trykk, teknisk referert til som intraokulært trykk (IOP), blir bestemt av mengden av væske (vandig humor) fylling av øyet. Når øyet trykket overstiger normale nivåer, dette kalles okulær hypertensjon.

Eye Fluids

Øyet trenger en konstant strøm av kammer væske for å holde det fuktig, beskytte sine nerver, gi næring til hornhinnen og linsen, og å bade det indre øyet, beskytter den mot partikler og infeksjon. Når en blokkering av utstrømningen skjer, væskene bygge seg opp, øker okulært trykk og forårsaker okulær hypertensjon.

Alder

AllAboutVision.com rapporterer at okulær hypertensjon kan forekomme i noen, men det er som oftest forbundet med alder, siden de ømfintlige deler og funksjoner av øyet begynner å avta, og funksjonsfeil. Høy IOP er mest vanlig hos personer over 40 år gammel, og eMedicine sier IOP stiger sakte med alderen, klassifisere alder over 40 som en "risikofaktor".

Kjønn

eMedicine sier at noen studier viser en vesentlig høyere gjennomsnittlig IOP hos kvinner enn hos menn. Andre studier tyder på at kvinner har høyere risiko for okulær hypertensjon etter overgangsalderen.

Race

AllAboutVision.com og eMedicine indikerer at afro-amerikanere opplever høyere trykk i øyet enn andre raser, og okulær hypertensjon er betydelig mer vanlig for afro-amerikanere enn for hvite. Ifølge eMedicine, en studie på trykk i øyet viste at afro-amerikanere med høy IOP er fem ganger mer sannsynlig å oppleve glaukom enn andre raser.

Retinal occlusions

Okklusjoner er blokkeringer i passasjene som påvirker strømningen av blod, oksygen og næringsstoffer. Retinal vene okklusjon og arterieokklusjoner i netthinne er øyesykdommer som fører til økt trykk i øyet, noen ganger resulterer i synstap.

Glaukom

Grønn stær er en øyesykdom av for høyt trykk i øyet som forårsaker synsnerveskader og synstap. Okulær hypertensjon er den første og mest signifikante tegn på glaukom.