Digidexo.com

Hvordan behandle en svinesti

Hvordan behandle en svinesti


En svinesti, også kalt en hordeolum, er en liten, smertefull brak som kan utvikle seg på eller i nærheten av øyelokket regionen. Det kan produsere ubehagelige symptomer som rennende øyne, kløe, røde øyne og hovne øyelokk. Hvis venstre ubehandlet, kan en svinesti ta mellom fem og sju dager til å helbrede seg selv. Men med denne enkle behandlingsplan, kan du øke hastigheten på utvinning tid og redusere ubehag forårsaket av denne øyelidelse.

Hvordan behandle en svinesti

•  Kjenn de viktigste årsakene til en svinesti formasjon. MedlinePlus rapporterer at en svinesti er vanligvis resultatet av en bakteriell infeksjon i kjertlene i øyelokket. Personer som lider av en tilstand som kalles blefaritt kan være mer utsatt for å få styes.

Rens hendene med såpe og varmt vann før du starter noen behandling av øyet. Dette kan også bidra til å hindre spredning av infeksjonen.

•  Hell litt varmt vann i en bolle. Bløtlegg vaskeklut i vannet og vri den ut. Bruk vaskeklut som en komprimere.

Plasser varm komprimere over lukkede øyne i omtrent 15 minutter. Gjenta denne prosedyren tre til fire ganger i løpet av dagen før svinesti begynner å renne eller lade ut pus. Etter drenering bør svinesti tilstand begynner å vise tegn til bedring.

Påfør en antibiotisk salve hvis du er utsatt for tilbakevendende sty problemer. Salven kan bidra til å hindre spredning av denne tilstanden. Du må kanskje gå til lege for en resept. I noen tilfeller, når infeksjonen sprer seg, en lege kan også foreskrive oral antibiotika.

Gå til legen din dersom tilstanden blir verre eller ikke viser tegn til bedring etter en uke med egenbehandling hjemme. Det kan være en mer alvorlig problem som krever andre behandlinger. Noen veldig store styes kan kreve stikke.

Hint

  • Hvis du har et barn med en svinesti, instruere ham til å ikke klemme eller ta på svinesti mens det er healing. Barnet bør vaske hendene ofte hele dagen for å unngå å spre smitte.
  • Blefaritt, en betennelse eller hevelse av øyelokk, kan ha komplikasjoner som inkluderer en svinesti, melder National Eye Institute. Det kan også være knyttet til tilbakevendende sty problemer.
  • Ikke klem på svinesti.
  • Unngå å bruke øyesminke mens du har denne øyelidelse.
  • Kast alle forurenset øyesminke.