Digidexo.com

Liste over Low Carb sunn mat

Liste over Low Carb sunn mat


Dietter som Atkins, South Beach og LighterLife er basert på å redusere kroppens karbohydratinntak. Noen low carb dietter er lav kalori, og ganske sunt. Andre planer har et høyt kaloriinntak, samt massevis av mettet fett. Low carb dietter fungerer ved å tvinge kroppen inn i ketose, noe som gir raskere vekttap. Ketose oppstår når kroppens glykogenlagrene tømmes. I fravær av glykogen, brenner kroppsfett for energi. I løpet av fettforbrenningen, er ketoner utgitt. Sunn low carb dietter tilbyr et utvalg av mat grupper.

Protein

Sunn, low carb, proteiner er for eksempel magert kjøtt og fisk. Alt kjøtt, unntatt behandlet kjøtt, er lav carb. Kylling er ideell for lav carb dieters, som det har relativt få kalorier eller karbohydrater. Den laveste kalori kutt av kylling er brystet; huden bør fjernes for kalorireduksjon. Flaky fisk som torsk, kveite, rødspette og breiflabb er høy protein, og lavt kalori. Fet fisk som makrell, sardiner og sild er også lav carb og sunt, men har en høyere kalori prosentandel enn de flaky varianter.

Frukt og grønnsaker

Mange grønnsaker er lav carb. Sunne valgene inkluderer salatblader, runner bønner, asparges og alle medlemmer av brasicca familien, som brokkoli og kål. Noen grønnsaker er ikke low carb. Stivelsesholdige grønnsaker bør unngås av den lave carb dieter. Stivelsesholdige grønnsaker inkluderer poteter, erter, pastinakk og gulrøtter. De fleste frukt er sunt, men ikke low carb. Den høye fruktoseinnholdet i de fleste frukt setter den utenfor grensene for dem på en lav carb diett. Bringebær, rabarbra og bjørnebær har lavest fruktose innhold, og er tillatt på noen low carb planer.

Meieriprodukter

De fleste meieri er helt carb gratis. Men det høye fettinnholdet betyr at det er ikke sunt i store mengder. Dietter som er lav carb og lavt kalori tillate sunne produkter som fettfattig yoghurt og cottage cheese. Dietter som er rent lav carb, og ikke vurdere kaloriinntaket, la krem ​​og andre oster. Mange low carb dietter anbefaler en mengde melk bli fortært hver dag for kalsium.

Nøtter og frø

Nøtter og frø inneholder fiber og sunne monosaturated fett. Carb innhold av nøtter og frø varierer drastisk. De laveste carb valg er pekannøtter, solsikker frø og macadamias; den høyeste er cashewnøtter og pistasjnøtter. Avhengig av hvor mye karbohydrater tillatt på diett, mandler og valnøtter kan også være tillatt. Nøtter bør spises i små mengder på lav carb og lav kalori diett. Den anbefalte delen er vanligvis rundt 2 ss. per dag.