Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne dverger

Hvordan gjenkjenne dverger


Dverger er ikke så uvanlig som noen kanskje tror. Det finnes over 200 typer av dverger, selv om de tre vanligste er achondroplasia, diastrophic dysplasi og spondyloepiphyseal dysplasi (SED). Om en i 80.000 barn er født med en av disse typer dverger, både til foreldre med normal vekst (85 prosent) og til foreldre med dverger.

Hvordan gjenkjenne dverger

•  Erkjenne en voksen med dverger av hans høyde av ikke mer enn 4 meter 1 tomme. Dette er på grunn av en genetisk mutasjon av et gen som påvirker metabolismen, benstrukturen, brusk og bindevev. Det er ekstrem svakhet i benstrukturen som påvirker vekstprosessen.

Merk den vanligste typen av dverger er achondroplasia, som er preget av kortvokste og en koffert av gjennomsnittlig størrelse, sammen med korte armer og ben. En person med denne type av dvergvekst har et hode større i forhold til resten av kroppen med en fremtredende pannen. Dverger, eller "lite folk" som de foretrekker å bli kalt, er vanligvis av normal intelligens.

Legg merke til de forskjellige egenskapene i de med diastrophic dysplasi; de også har korte armer og ben, men har også andre abnormiteter i deres strukturelle formasjon. Disse inkluderer klumpføtter, en ganespalte og "blomkål ører." De har en tendens til luft problemer fordi deres kister er små.

Skille mellom dverger med diastrophic dysplasi og de ​​med spondyloepiphyseal dysplasi (SED). Personer med SED dverger (som de med diastrophic dysplasi) også lider av problemer med klumpføtter, noe som skaper behov for mye ortopedisk kirurgi, men de har også en tønne kropp utseende i motsetning til de med andre typer dverger.

Se etter tegn på dverger hos nyfødte. Dette er en ganske enkel diagnostisere for en lege å gjøre basert på barnets utseende, men det kan bli gjenkjent senere som barnet ikke vokser ved normal hastighet og ved røntgen av bein. Barnet kan ha noen forsinkede motoriske ferdigheter, inkludert sen stå eller gå, og er mer utsatt for ørebetennelser og vektproblemer.

Watch for andre problemer senere i livet som skoliose, hemmet felles fleksibilitet, bøyde ben og tannproblemer. De med dverger kan også lider av leddgikt tidlig i livet, og ryggsmerter. De kan trenge rådgivning for å håndtere følelsesmessig med denne genetiske problem, men lære å leve lykkelig og produktivt liv.