Digidexo.com

Effekt av Niacin på blodsukkeret

Niacin er et vitamin syntetiseres i kroppen ved aminosyren tryptofan. Det er også funnet i alle proteinholdige matvarer. Niacin er viktig i flere metabolske prosesser som glykolyse (nedbrytning av karbohydrater for å produsere energi).
Studer glykolyse sti som et eksempel for å vise effekten av niacin til blodsukkeret.

Glykolyse

Glykolyse er en av de metabolske prosesser som bruker både niacin og glukose; Det er veien for å konvertere energien til glukose. Mens hele prosessen med glykolyse er ganske involvert, kan en rask titt på prinsippet demonstrere forholdet mellom niacin til blodsukkeret.

Niacin

Niacin benyttes av legemet i to vanlige former: 1) nikotinamid-adenin-dinukleotid (NAD) - en del av koenzym I; og 2) nikotinamid-adenin-dinukleotid-fosfat (NADP) - en del av koenzym II. Både NAD og NADP er nødvendig i glykolyse veien. Disse koenzymer bistå i både aerobe (med oksygen) og anaerob (uten oksygen) metabolismen av glukose. De fungerer som acceptors og givere av hydrogen protoner i Redox (oksidasjon-reduksjon) reaksjoner av glykolyse.

Glukose

Glukose dannes fra fordøyelse av mat som inneholder karbohydrater. Den gjennomgår glykolyse til å produsere energi i form av adenosintrifosfat (ATP).

Prinsippet

I glykolyse, lagret glukose i kroppen sammen med niacin (i form av NAD / NADP); reagerer med andre stoffer for å danne energi (ATP). Derfor, hvis niacin ikke er tilgjengelig, glukose ikke vil bli omdannet til sin energiform (se diagram 1).

Effekt av Niacin

En økning i niacin nivå fører til at glukose konvertering raskere, og dermed senke blodsukkeret (se diagram 2). I kontrast, mangel på niacin hindrer normal nedbrytning av glukose, dermed er det en mulighet for at blodsukkeret vil akkumuleres over tid som du spiser mer karbohydrater.

Betydning

Niacin (i store mengder) benyttes terapeutisk for å redusere mengden av kolesterol i kroppen. Dette kan tilskrives det faktum at økende niacin senker glukosenivået, slik at kroppen justerer og bruker den lagrede kolesterol, som en erstatning, for å produsere energi. Dette bytte ut kilden til energiresultater til en nedgang i kolesterolnivået.