Digidexo.com

Hvilke vitaminer får du fra fiken?

Hvilke vitaminer får du fra fiken?


Enten du nyte ferske fiken blandet inn i en salat eller tørkede fiken som en ettermiddag snack, du får en rekke vitaminer fra denne litt søt frukt. På grunn av sin lille størrelse, ikke en enkelt fig ikke spille en stor rolle i å hjelpe deg å nå den anbefalte daglige mengden av en bestemt vitamin. Å spise mer enn én figur, men forbedrer din vitamin inntak.

Vitamin A

Vitamin A bidrar til din generelle helse ved å støtte din visjon og styrke din hud og bein. Kvinner bør få 2333 internasjonale enheter av vitamin A per dag og menn bør få 3000 internasjonale enheter daglig. En stor, rå fig har 91 internasjonale enheter av vitamin A; gi om lag 4 prosent av den anbefalte kosten kvote for kvinner og 3 prosent for menn. Tørket fiken er lavere i denne vitamin, med bare en internasjonal enhet per tørket fiken.

Vitamin K

En diett høy i Vitamin K hjelper blodpropp skal og kan bidra til bein styrke. Kvinner og menn bør få 90 mikrogram vitamin per dag. En stor, rå fig har 3 mikrogram vitamin K, som utgjør om lag 3 prosent av den anbefalte kosten kvote. En tørket fiken er lavere i vitamin K, med bare 1,3 mikrogram, som er litt mer enn 1 prosent av den anbefalte kosten kvote.

Vitamin C

Regelmessig inntak av vitamin C hjelper immunforsvaret, fremmer celle helse og kan også redusere risikoen for kreft. Kvinner bør få 75 mg vitamin C per dag og menn bør få 90 mg. En stor, rå fig har 1,3 milligram av vitamin C, som gir om lag 2 prosent av den anbefalte kosten kvote for kvinner og 1 prosent for menn. Tørket fiken er betydelig lavere i vitamin C; å få kun 1,8 milligram, ville du trenger å spise en full kopp med frukt.

Andre næringsstoffer

Utover deres innhold av vitamin A, K og C, fig inneholder svært lave nivåer av andre vitaminer slik som tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B-6, folat og vitamin E. Det frukt også inneholder mineraler som kalsium, jern, magnesium, fosfor, kalium, natrium og sink.