Digidexo.com

Hvordan måle intraokulært trykk

Intraokulært trykk refererer til fluidtrykket i øyet. Eye-care fagfolk, optikere og øyeleger, bruk en tonometer for å måle en pasients intraokulært trykk. Når dette er høyere enn normalt, okulær hypertensjon oppstår, noe som kan være en forløper til en øyesykdom som kalles grønn stær eller en gradvis tap av synet. Forhøyet intraokulært trykk kan også være forårsaket av medisiner, betennelse i øynene, fysisk anstrengelse og andre faktorer.

Hvordan måle intraokulært trykk

Hvordan måle intraokulært trykk

Klargjør utstyr som brukes for måling av intraokulært trykk. Du ønsker å være sikker på at prismet er riktig desinfisert med sterilt vann og isopropanol. Måle prisme oppgradering bør også settes til "0" og på linje med den hvite markerte punktet på hodet av tonometer. Tonometeret bør også kalibreres på 10 mmHg.

•  Klargjør pasienten for måling. Pasienten bør sitte ved spaltelampe som er justert til en behagelig høyde. Haken og pannen bør plasseres på resten og pannebånd hhv. Forstørrelsen av spaltelampe bør settes til x 10.

Administrere lokalbedøvelse og fluorescein. Før måle intraokulært trykk, må du administrere bedøvelse til nummen øyet og en liten mengde av fluorescein på hvert øye. Fluorescein er en farging middel for å detektere blodflekker i øyet.

Mål IOP. For dette du vil være sikker på at den slit strålen skinner på tonometer hodet fra høyre side av pasienten for å måle IOP for høyre øye. Den samme regelen gjelder for det andre øyet. Det er også viktig for å bevege filteret, slik at en blå stråle som kommer ut fra det blå filteret. Du vil lysstrålen skal være bredt slik at du enkelt kan finne de fluoriscerende ringer.

Legg merke til lesing fra tonometer dial. Å måle det intraokulære trykket, vil du sakte bevege tonometeret fremover slik at prismet er forsiktig berører sentrum av en hornhinnen. Vri kalibrert skiven med klokken for å få de to fluoriscerende halvsirkler møtes og danne et brev S.

6. Fjern prismet fra overflaten av hornhinnen. Sørg for å tørke av tuppen av prisme etter bruk og deretter gjenta den samme prosessen for det andre øyet.

Les Tonometri ringer for å bekrefte IOP. Du vil se det første bildet nedenfor før du når endepunktet for kalibrering når IOP er høy. Vri kalibrert skiven med klokken for å justere og få riktig lesing.
På den annen side er det intraokulære trykket lavt når finne det andre bildet. For dette, ønsker du å slå den kalibrerte hjulet mot klokken for å få den rette endepunkt.
Endelig vil en korrekt avlesning føre til et tredje bilde.

Hint

  • Alltid sørge for at din tonometer er riktig kalibrert for nøyaktige målinger. Det er også viktig å bruke sterilisert utstyr for å hindre infeksjoner forårsaket av skitne prismer.