Digidexo.com

Bønner bra for å senke Body Fat

Bønner bra for å senke Body Fat


Bare om lag 8 prosent av voksne spiser bønner på en gitt dag, men å spise bønner oftere kan bidra til å redusere risikoen for helsemessige forhold, inkludert hjertesykdommer, fedme og diabetes, ifølge North Dakota State University Extension. Disse næringsrike matvarer gir betydelige mengder fiber, protein, magnesium, kalium og folat, og kan også hjelpe deg å miste kroppsfett.

Bønner og kroppsfett

Hvis du ønsker å miste kroppsfett, vurdere å legge mer bønner og andre belgfrukter i kostholdet ditt. Folk som spiser bønner oftere en tendens til å veie mindre og har mindre midje omkrets enn de som ikke spiser bønner, ifølge en artikkel publisert i "Journal of American College of Nutrition" i 2008 Selv om ikke alle av vekten du miste vil bestå av kroppsfett, i gjennomsnitt om lag 75 prosent av vekten du mister vil bestå av fett, ifølge American Council on Exercise. Kombinere din redusert calorie diett med både kardiovaskulær trening og styrketrening vil hjelpe deg å redusere mengden av muskler du taper.

Sammenlignet med andre proteinkilder

Bønner er lavere i fett og mettet fett enn kjøtt, fjærkre og fisk og inneholder ikke kolesterol, noe som gjør dem et sunnere valg. I en studie publisert i "Journal of Medicinal Food" i februar 2009, mennesker som fulgte en diett rik på bønner mistet mer vekt enn de som fulgte en typisk amerikansk diett eller en diett høy i fet fisk, og bare litt mindre enn de som etterfulgt av høy-proteindiett.

Potensielle mekanismer

Bønner har færre kalorier per gram enn kjøtt, slik at du kan spise mer av dem uten å gå over kalorigrensen. De inneholder også sakte fordøyd karbohydrater og store mengder fiber, som begge potensielt øke følelsen av fylde slik at du spiser mindre mat totalt. På grunn av disse faktorene, så lenge du følger en lav-kalori diett bønner er sannsynlig å hjelpe deg å miste vekt, noen som vil bestå av kroppsfett.

Bruk

Spise vegetarmat basert på bønner noen ganger i stedet for alltid å stole på dyre-baserte proteinkilder, erstatte inntil halvparten av fettet i bakevarer med pureed hvite bønner og lage kjøttbaserte gryteretter og sauser med en blanding av bønner og kjøtt i stedet for å bruke kjøtt alene. Legg bønner til dine grønne salater og tjene en bønne salat eller bakte bønner som tilbehør. Bruk en most bønne dukkert som hummus eller en salsa som inneholder bønner neste gang du trenger en dukkert, og bruke most hvite bønner i stedet for fløte i suppe oppskrifter.