Digidexo.com

Hva er klasse D hjertesvikt?

Hva er klasse D hjertesvikt?


I november 2001, American College of Cardiology, i samarbeid med American Heart Association, utgitt et system for klassifisering av hjertesvikt hos individer. Dette systemet kan brukes i forbindelse med det funksjonelle klassen system som allerede er på plass. Denne nyere system setter hjertesvikt i etapper A til D.

To metoder for å klassifisere

Hjertesvikt er forskjellig i hver lidende individ. Leger benytte to metoder til måling av sykdommen. Den første identifiserer hvordan symptomene påvirker din evne til å fungere og utføre grunnleggende oppgaver. Den andre viser hvilket stadium av progresjon hjertesvikten er i.

Funksjonsevne

Den funksjonelle kapasitet måles i klasser fra I til IV. Jeg vil si ingen begrensninger og indikerer at den enkelte kan gjøre normal fysisk aktivitet med ingen symptomer. Nivå IV viser en manglende evne til å utføre oppgaver uten ubehag, og selv i ro symptomer er erfarne.

Staging Klassifisering

Iscenesettelsen systemet brukes til å fokusere på utviklingen av sykdommen over tid. Det er designet for å hjelpe leger å identifisere risikonivået for enkeltpersoner. De i de tidligere stadier (A og B) kan være i fare for hjertesvikt eller selv faktisk har noen skade på hjertet. Men gjør de ikke har hjertesvikt symptomer. Dette merket kan informere legene om kurset av behandling for å ta. I disse to første faser er målet forebygging av hjertesvikt.

Stadier

Trinn C er et mellomstadium. Den beskriver en pasient med tidligere eller pågående hjertesvikt symptomer og underliggende strukturelle hjertesykdommer. Stage D brukes for en person som har end-stage sykdom. Denne pasienten er ofte innlagt på sykehus for hjertesvikt. De trenger spesiell omsorg og behandling, herunder mulig hjertetransplantasjon eller hospice omsorg. Trinn D er den mest emergent stadium av hjertesvikt. I denne fasen, symptomene på smerter, kortpustethet, tretthet og hjertebank er til stede mesteparten av tiden.

Beskrivelse

Når noen flytter til et høyere stadium, de oppholder seg i det stadiet eller fremgang til neste. De kan ikke settes inn i en nedre fase. En pasient ikke blir trinn C, og deretter blir trinn B, selv om de har symptomene avtar. Hvis det er en reduksjon i bevis for hjertesvikt, vil den funksjonelle klassen (I-IV) bedre, men fasen vil forbli den samme.