Digidexo.com

Hvordan Vitaminer påvirke kroppen?

Hvordan Vitaminer påvirke kroppen?


"Ta vitaminer" er en setning godt kjent for de fleste barn født etter 1950 Utrolig, verdien av vitaminer var i stor grad ukjent inntil tysk biologisk kjemiker Casmir Funk banebrytende arbeid på "vitaminer" i 1912 og dens oversettelse til engelsk i 1922 I dag, barn studere Food Pyramid i skolen og lære om vitaminer og ernæring på et tidlig alder. Hva var en gang avansert kjemi har blitt hverdagskunnskap.

Vitaminer er løselige stoffer som nærer ulike organer og prosesser i hele den menneskelige organisme. De kan fungere som antioksidanter, hormoner eller katalysatorer, hjelper kroppen danne alt skjema hudceller til fettsyrer. De bidrar blodpropp, energiproduksjon, bidra til å gjøre røde blodceller og hjernen og nervevev. Vitaminer er til stede i alle frukt, grønnsaker og belgfrukter. Noen vitaminer finnes i fisk, lever, meieriprodukter og fjørfe. Kroppen trenger en viss mengde av alle vitaminer til å arbeide på riktig måte, men med enkelte vitaminer, som A, B6, C og D, for mye kan forårsake problemer strekker seg fra hodepine og kvalme til skader på leveren og nyrestein. Noen vitaminer fungerer best når balansert med utfyllende mengder av andre næringsstoffer; D hjelper kroppen bruke kalsium og fosfor, som begge er nødvendig for skjelettet og vekst. Vitaminer beskytte kroppen mot spesifikke forhold: vitamin C forhindrer skjørbuk og forsinker katarakt utvikling; vitamin D forebygger rakitt, og med kalsium, fores osteoporose; vitamin E brukes til å bremse utviklingen av Parkinsons og Alzheimers og hjelper sår og huden leges.

Vitaminer er grupper av forbindelser. De er definert ikke så mye som etter hva de er like ved det de gjør. Vitamin A bidrar til å opprettholde øyne, hud, urinveiene og slimhinnen i luftveiene. Komplekset av vitaminer kalt B bidrar til hjertet og nervesystemet funksjon, hjelpemidler i metabolismen, og bidrar til å produsere røde blodceller, hjerne og nervevev. Vitamin C holder tennene, tannkjøttet og bein sunt. Vitamin E bidrar til å hindre oksidasjon av visse fettsyrer som holder huden og vevet smidig. De gjør dette ved å hindre eller å stimulere den naturlige prosesser i kroppen. Det er gjennom vår forståelse av disse prosessene at dagens barn er sterkere, større og sunnere enn sine foreldre eller besteforeldre.